Φεστιβάλ Γαστρονομίας στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου στην Δράμα

Η ένωση Ξενοδόχων Δράμας διοργανώνει τριήμερο γαστρονομικό φεστιβάλ στις 23-24-25 Σεπτεμβρίου, ως επικεφαλής εταίρος του προγράμματος «Συνεργασία φορέων με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και του αγροτουρισμού της περιοχής παρέμβασης» που εντάχθηκε στο Leader.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος που σκοπό έχει να αναδείξει όλα τα τοπικά προϊόντα στη περιοχή της Δράμας, να τα συνδέσει με την εποχή του Διονύσου, την παρουσία του στη περιοχή και την επιρροή του στη γαστρονομία, η Ένωση ξενοδόχων Δράμας επιχειρεί να αναδείξει το τουριστικό προϊόν της Δράμας  με γαστρονομικό και οινικό ενδιαφέρον μέσα από τα προϊόντα που παράγονται στη περιοχή μας.

Άγγελος Καλλίας: Στόχος η τουριστική ταυτότητα της Δράμας.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων αναφέρει:

“Το όραμα μας είναι να δοθεί προστιθέμενη αξία τόσο στα ίδια τα προϊόντα όσο και στον ρόλο τους ως μέρος της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Δράμας με την δημιουργία βιωματικών εμπειριών.

Για τον λόγο αυτό έχουμε δρομολογήσει σειρά στοχευμένων δράσεων, όπου σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς θα αναδείξουμε τον χαρακτήρα της τοπικής κουζίνας, δίνοντας μια σύγχρονη χροιά που θα διαφοροποιήσει την γαστρονομία της Δράμας.

Πρόγραμμα 3ημέρου φεστιβάλ γαστρονομίας 23 έως 25/09/22, το οποίο θα περιλαμβάνει:

Εκδήλωση Οίνο – γευσιγνωσίας στις 23 Σεπτεμβρίου
Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μέσω ενός «Διονυσιακού Menu» το οποίο θα δημιουργηθεί από Chef και θα παρουσιαστεί σε συγκεκριμένο αριθμόκαλεσμένων (δημοσιογράφοι γαστρονομικών  εντύπων, δημοσιογράφοι πολιτικών εφημερίδων, επιχειρηματίες, πολιτικοί κ.α.). Οι καλεσμένοι, υπό τους ήχους lounge μουσικής, θα μπορούν να γευτούν τα κρασιά των τοπικών οινοποιών σε συνδυασμό με μενού από προϊόντα της Δράμας (wine taste, wine cocktail κα.), ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν το «πάντρεμα» του οίνου με τη Δραμινή γαστρονομία.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση, για το όραμα της Ένωσης Ξενοδόχων για την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας του Νομού Δράμας, τη δημιουργία ενός «Διονυσιακού Menu» το οποίο θα επανακαθορίσει τη θέση της Δράμας στο γαστρονομικό χάρτη ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη και τέλος τους μελλοντικούς στόχους της Ένωσης για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Φεστιβάλ Γαστρονομίας στον αύλειο χώρο στις παλιές αποθήκες του ΟΣΕ 24-25 Σεπτεμβρίου

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι Δραμινοί θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα του Νομού μας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ γαστρονομίας, μέσω των ίδιων των παραγωγών. Θα μάθουν για τα προϊόντα και την παραγωγή τους ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να τα γευτούν μέσω διαφόρων εδεσμάτων που θα δημιουργούνται εκείνη την στιγμή από  γνωστό Chef.

Βασικός σκοπός του διήμερου φεστιβάλ γαστρονομίας είναι να γνωρίσει ο δραμινός κόσμος τα προϊόντα της Δράμας, πράγμα που αποτελεί την αφετηρία για την γενική γαστρονομική ανάπτυξη, καθώς η ανάδειξη μπορεί να υλοποιηθεί μόνο εφόσον όλοι οι πολίτες της περιοχής γίνουν μέρος αυτής. Μέσα από την εκδήλωση, το κοινό θα μπορεί να συνδέσει την αξία του πρωτογενούς τομέα, με τον τουρισμό και τις δυνατότητες της περιοχής, με διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις.”