Ξεκινά στην Δράμα η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σύμφωνα με το πρόγραμμα που υλοποιεί η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Α.Μ.Θ.
Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2024
10:00 Ενημερωτική ομιλία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας στα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Δράμας, αναφορικά με τη μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων (ιό του Δυτικού Νείλου κα) που μεταδίδονται με διαβιβαστές (κουνούπια) και τα μέτρα πρόληψης εν όψη του νέου έτους μετάδοσης.
10:00 Βιωματική δράση στον ανοικτό χώρο του 1ου ορόφου του Διοικητηρίου της Π.Ε. Δράμας, με συμμετοχή μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, αναφορικά με την υγιεινή διατροφή.
18:00 Εσπερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία» που θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Δράμας.
Εισηγητές:
κ. Ρίζος Αχιλλέας, Υπαστυνόμος Β΄, Αξιωματικός του νεοϊδρυθέντος Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Δ/νσης Αστυνομίας Δράμας.
Θέμα: «Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, ως ένα διαρκές κοινωνικό φαινόμενο».
κ. Ελευθερίου Μαρία, Ψυχολόγος ΜSc,Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Επιμελήτρια Ανηλίκων, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Δράμας
Θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία και ανήλικη παραβατικότητα: Μια σχέση ζωής».
κ. Φώτου Ελένη, Δικαστική Ψυχολόγος, του Ινστιτούτου πρόληψης και θεραπείας της βίας και προώθηση ισότητας των φύλων «ΒΙΑ-STOP»
Θέμα: «Ο δράστης της ενδοοικογενειακής βίας και η βέλτιστη αντιμετώπιση της βίαιης συμπεριφοράς».
κ. Πίττα Θεολογία, σύμβουλος κοινωνικής στήριξης στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Συντάγματος.
Θέμα: «Διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας».
κ. Τσαπακίδης Στέφανος, Κλινικός Ψυχολόγος του Κέντρου ψυχικής υγείας Δράμας.Θέμα: «Θύματα βίας δύο φορές».
κ. Τσιαμούρα Αλίκη, Πρόεδρος Ένωσης Κυριών Δράμας-ΣΑΦΘέμα: «Ενδοοικογενειακή βία: Το χθες, το σήμερα, το αύριο».
Ερωτήσεις από το κοινό.
Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024
10:00 Ενημερωτική ομιλία στα μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Παρανεστίου στην έδρα τους, αναφορικά με τη μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων (ιό του Δυτικού Νείλου κα) που μεταδίδονται με διαβιβαστές (κουνούπια) και τα μέτρα πρόληψης εν όψη του νέου έτους μετάδοσης.
10:00 Βιωματική δράση στον ανοικτό χώρο του 1ου ορόφου του Διοικητηρίου της Π.Ε. Δράμας, με συμμετοχή μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, αναφορικά με την υγιεινή διατροφή.








