Εθνικό σχέδιο εμβολιασμού – Σε 1018 εμβολιαστικά κέντρα και με ραντεβού

Το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού κατά της Covid-19 παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

«Τα εμβόλια είναι δωρεάν» .. «Η προμήθεια των εμβολίων θα γίνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τη στιγμή που θα φθάσουν στην Ελλάδα, θα πάνε σε 1018 εμβολιαστικά κέντρα με σκοπό, κάθε μήνα να εμβολιάζονται 2.117.440 συμπολίτες μας»…. «Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού με sms, online και μέσω τηλεφωνικών κέντρων για να εμβολιαστούν, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες.

Ο εμβολιασμός στα εμβολιαστικά κέντρα θα γίνεται με ραντεβού σε δυο βάρδιες, πρωινή και απογευματινή, 6 ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή κάθε μέρα πλην της Κυριακής. Πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, στη συνέχεια οι ευπαθείς ομάδες και μετά ο γενικός πληθυσμός.

Εάν χρειαστεί, εάν δηλαδή έρθουν παραπάνω εμβόλια εντός του μήνα, «θα αναπτύξουμε περαιτέρω το σχέδιο μας για επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα, αλλά ήδη τα 2.117.440 πολίτες τον μήνα είναι ένας μεγάλος αριθμός».

Η προμήθεια των εμβολίων θα είναι κεντρική από την ΕΕ, η οποία θα προμηθευτεί 1,1 δισ. δόσεις. Όλες οι χώρες της ΕΕ θα παραλάβουν τα εμβόλια την ίδια χρονική στιγμή, η αναλογία θα είναι ίδια, ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε χώρας, και η τιμή ίδια για όλες τις χώρες.