Ενημερωτική εκδήλωση για τη βιώσιμη ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Βιώσιμη ανάπτυξη ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με επίκεντρο τη Δράμα» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, στις 17.00, στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας, μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Ν. Δράμας και Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Ευθύνης Αθλητισμού ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Αναστάσιου Νικολαΐδη.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Αλεξόπουλος Παναγιώτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μέλος του συμβουλίου διοίκησης και διευθυντής εργαστηρίου isportmanagement, με θέμα «Βιώσιμη ανάπτυξη ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου», και ο κ. Γκανάτσιος Γεώργιος, Διευθυντής Παιδείας Δήμου Κορδελιού, μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής, με θέμα «Ο ρόλος των δήμων στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στις τοπικές κοινωνίες».
Ο κ. Νικολαΐδης έλαβε την πρωτοβουλία διοργάνωσης της συγκεκριμένης εκδήλωσης, ως Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ευθύνης Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, θεωρώντας ότι ο ουσιαστικός διάλογος και οι τεκμηριωμένες προτάσεις αποτελούν κρίσιμους συντελεστές για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και την προαγωγή της βιωσιμότητάς του.
Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παρευρεθούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Δράμας, ενώ είναι ανοιχτή για το κοινό, καθώς ο ερασιτεχνικός αθλητισμός κατέχει εξέχουσα θέση στον κοινωνικό ιστό, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και παρέχοντας ευκαιρίες για άσκηση και διασκέδαση σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Διαβούλευση αθλητικών συλλόγων και σωματείων του Δήμου Δράμας

Με πρωτοβουλία του Δήμου Δράμας πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας 16 Απριλίου διαβούλευση αθλητικών συλλόγων και σωματείων του Δήμου Δράμας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η  ενίσχυση του αθλητισμού και τη βελτίωση των υποδομών και των δράσεων που αφορούν τον αθλητικό κόσμο της περιοχής.
Συζητήθηκαν θεάματα σχετικά με τις αθλητικές υποδομές, τη χρηματοδότηση των Συλλόγων και Σωματείων, την ανάπτυξη του νεανικού αθλητισμού, την προώθηση των αθλητικών δράσεων και, βέβαια, τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Σημαντικό είναι ότι όλες οι πλευρές συμμετείχαν ενεργά, με προτάσεις και απόψεις και κατέληξαν στη δημιουργία μιας τράπεζας ιδεών και προτάσεων για τον αθλητισμό και τη σύνταξη ενός σχεδίου δράσης με σαφείς προτεραιότητες και χρονοδιαγράμματα
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ολοκλήρωση του έργου του Κολυμβητηρίου Δράμας, διαδικασία που έχει εξασφαλισθεί από την Οικογένεια του αείμνηστου Αποστολίδη, υλοποιώντας την επιθυμία του εκλιπόντος.