Εμείς ανακυκλώνουμε… καταλήγουν όμως τα ανακυκλώσιμα εκεί που πρέπει; / Μλεκάνης: Ανακυκλώσιμα και Απορρίμματα στο ίδιο απορριμματοφόρο


Η ανακύκλωση είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιούνται διάφορα υλικά και αποτελεί μια βασική έννοια της σύγχρονης διαχείρισης των αποβλήτων με πολλαπλά οφέλη για τον καθένα μας.
Γίνεται όμως σωστά ;
Μάλλον όχι όπως καταγγείλει ο δημοτικός σύμβουλός της Πόλης + Ζωής Μιχάλης Μλεκάνης, με ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό, αναφέροντας τα εξής:

“ΝΤΡΟΠΗ !!!!!!!
Ανακυκλώσιμα και Απορρίμματα στο ίδιο απορριμματοφόρο !!!!

Σήμερα στις 8:00 το πρωί υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας ενός απαράδεκτου σκηνικού.
Περπατώντας επί της οδού Εθνικής Αμύνης στο ύψος της Πλατείας Ελευθερίας, απορριμματοφόρο του Δήμου Δράμας πραγματοποιούσε αποκομιδή των δύο βυθιζόμενων κάδων. Ο ένας κάδος με ανακυκλώσιμα και ο άλλος με απορρίμματα. Χωρίς καμιά ντροπή και παρότι καταστηματάρχες της περιοχής διαμαρτύρονταν (επί λέξει έλεγαν «Ντροπή! Εμείς τα χωρίζουμε χαρτάκι – χαρτάκι και αυτοί τα πετάνε όλα μαζί»),, άδειαζαν και τους δύο κάδους στο ίδιο απορριμματοφόρο. Δεν τολμούσα να το πιστέψω, για αυτό προσέγγισα τους οδοκαθαριστές και τον οδηγό και τους ρώτησα αν πράγματι αδειάζουν και τους δυο κάδους. Φυσικά μου το επιβεβαίωσαν. Μάλιστα, είχαν και την απαράδεκτη δικαιολογία ότι στον κάδο των ανακυκλώσιμων υπήρχαν και απορρίμματα!!!!!
Υποθέτω ότι ο πραγματικός λόγος είναι η αποφυγή του «διπλού κόπου» να έρθει και άλλο απορριμματοφόρο για τα ανακυκλώσιμα.
Η ενέργεια, δηλαδή, είναι προσχεδιασμένη!!!
Η υπόθεση ότι πρόκειται για προσχεδιασμένη ενέργεια επιβεβαιώνεται από τις μαρτυρίες των παρόντων καταστηματαρχών της περιοχής ότι συστηματικά η αποκομιδή γίνεται με τον ίδιο τρόπο.
Το μόνο που λείπει από τον όλο σχεδιασμό είναι η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ είναι λίγη!
Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις από την δημοτική αρχή!

Στις δύο φωτό είναι το εν λόγω απορριμματοφόρο. Εννοείται ότι υπάρχει και φωτό με τον αριθμό κυκλοφορίας.”