Ελευθέρια : Επετειακές εκδηλώσεις από τις 17 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου

Ξεκινούν την Δευτέρα οι επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Δράμας από την Βουλγαρική κατοχή 111 χρόνια μετά τις μεγαλειώδεις στιγμές που έζησαν οι Δραμινοί, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο  τότε Μητροπολίτης Αγαθάγγελος.«Η πόλη είναι ελεύθερη. Η υποδοχή του ελληνικού στρατού υπήρξε φρενιτιώδης. Άνδρες γυναίκες έκλαιον εκ της χαράς. Τα ζήτω εκ μέρους Ελλήνων, Μουσουλμάνων και Ισραηλιτών ήσαν συνεχή. Γυναίκες και κοράσια έρραινον και εστεφάνωνον τους στρατιώτας.
Οι Έλληνες στρατιώτες, πεζοί και ιππείς, έκλαιον και εκείνοι.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
21:00 Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης».
Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροβάτου «Το Καρς» και ο Σύλλογος Κρητικών Ν. Δράμας παρουσιάζουν μια μουσικοχορευτική παράσταση: «Τσίπουρο και ρακί κι οι λύρες κελαηδούνε»…
Με τις σημαίες μας υψωμένες στο κατάρτι του καραβιού, βάζουμε πλώρη για της ψυχής μας τα λιμάνια και με συνοδοιπόρους τους βρακοφόρους και τους ζιπκάλιδες, θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε εκεί ! Όπου καλεί η Ελληνική Παράδοση. Κρήτη και Πόντος. Χορεύουν και τραγουδούν ο καθένας με την δική του λαλιά, ο καθένας με την δική του φορεσιά, μα με μια ψυχή κι ένα σώμα, όλοι μαζί στο αλώνι της Ελληνικής Παράδοσης. Και όσο υπάρχουν άνθρωποι, σίγουρα θα υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
21:15 Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης».
Ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία» σας προσκαλεί σε ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι. Χωριστής Ανθρωπογεωγραφία. Η Χωριστή και οι άνθρωποί της μετά την απελευθέρωση.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
20:30 Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης».
Η «χαρά», ο γάμος στην τοπική παραδοσιακή κοινωνία αποτελούσε εθιμική διαδικασία που συνοδευόταν από πλήθος συμβολικών τελετουργικών πράξεων. Η Θρακική Εστία Δράμας θα παρουσιάσει μέρος των τελετουργιών αυτών κάτω από τον γενικό τίτ- λο: «Νερ ιδώ χαρές μεγάλες». Η διαδρομή θα ξεκινήσει από τα χωριά των Μάρηδων, τη Βύσσα, τα χωριά της Μ. Γέφυρας για να καταλήξει στη Γουμένισσα Κιλκίς και στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης.
21:30 Αύλειος χώρος Γυμνασίου Αρρένων.
Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Δράμας. Αφιέρωμα: «40 χρόνια χωρίς τον Βασίλη Τσιτσάνη». Το Μουσικό Σχολείο Δράμας συμπράττει με το Τμήμα Μουσικής Επ στήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε ένα αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη με αφορμή τα 40 χρόνια από το θάνατό του. Συμμετέχουν η Ορχήστρα Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου, η χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής Μου σικής του Μουσικού Σχολείου και Σύνολο φοιτητών της τάξης «Τρίχορδο Μπουζού- κι» του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διεύθυνση Χορωδίας: Στεφανάκης Νικόλαος. Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Ενορχήστρωση: Καραμφίλλης Γιώργος.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
10:30 – 13:30 Πλατεία «Ελευθερίας» Δράμας.
Το Κέντρο Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης» του Τμήματος Παιδείας, Δια Βίου Μά- θησης και Πολιτισμού Δήμου Δράμας, περιμένει τους μικρούς φίλους της πόλης μας στην Πλατεία «Ελευθερίας» Δράμας, να κατασκευάσουμε τα καλοκαιρινά μας καπελά- κια.
20:45 Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης».
Ο Σύλλογος Εβριτών «Ο Έβρος» παρουσιάζει μια μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο: «Ελλήνων αναμνήσεις: ένα γράμμα… γεμάτο ιστορία».
Μέσα από την αφήγηση και την πρόζα και σε συνδυασμό με τους ελληνικούς παρα- δοσιακούς χορούς και τα τραγούδια, παρουσιάζεται το μεγαλείο της ιστορίας μας, του πλούτου της πολυποίκιλης παράδοσης, το στίγμα των προγόνων μας σ’ αυτή τη γη. Ένας άνθρωπος που ζει τις προσωπικές του στιγμές παράλληλα με την ιστορία της Ελλάδας του 1900-1950. Χαρά και λύπη, περηφάνια και απογοήτευση, ενθουσιασμός και βάσανα, εναλλάσσονται, συμπορεύονται και συνδέουν το «εγώ» με το «εμείς». Δοκι- μασίες στον κύκλο της ζωής που επηρεάζουν συθέμελα τον κεντρικό ήρωα. Η ιστορία της Ελλάδας μέσα από τις πίκρες και τις κακουχίες, τις νίκες και τις ένδοξες στιγμές, τον οδηγεί στον εξαγνισμό και την λύτρωση από τα βάσανα που υπέστη. Η ένταση και η λύση στο δράμα του ήρωα, κάθαρση για το θεατή.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
18:00 Δημοτικό Ωδείο Δράμας.
Ευρωπαϊκή ημέρα της μουσικής.
Το Δημοτικό Ωδείο Δράμας παρουσιάζει μια σειρά από διάφορα σύνολα και σχήμα- τα οργανικής και φωνητικής μουσικής προς τιμήν της ημέρας αυτής που άρχισε να γιορτάζεται από τις 21 Ιουνίου 1982 στο Παρίσι, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ.
21:00 Πλατεία Καλλιφύτου Δράμας.
Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιφύτου Δράμας αναβιώνει το έθιμο του Κλήδονα: οι φωτιές του Αϊ Γιάννη, το αμίλητο νερό και η κάθαρση. Το έθιμο του Κλήδονα αποτελεί το δημοφιλέστερο έθιμο του καλοκαιριού. Έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και το συναντάμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Οι κάτοικοι ανάβουν φωτιές στο δρόμο και τις πηδούν ενώ οι ανύπαντρες κοπέλες με το αμίλητο νερό βλέπουν ποιον θα παντρευτούν. Το έθιμο το αναβιώνουμε κάθε χρόνο στην Καλλίφυτο Δράμας παραμονή του Αϊ Γιάννη.
21:00 Αύλειος χώρος Γυμνασίου Αρρένων.
Τα Εκπαιδευτήρια Ελληνικής Παράδοσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλεώνα Καβάλας και ο Σύλλογος Ποντίων Δράμας «οι Κομνηνοί» παρουσιάζουν μια θεατρική μουσικοχορευτική παράσταση «Το δοκίμιν της αγάπης»…μάρμαρο νέχει ο αφέντης μου, δοκίμιν της αγάπης, κι’ όποιος βρεθή και πιάση το, κι’ οπίσω του το ρήξη, εκείνος είναι ο άντρας μου κ’ εγώ είμαι η ποθητή του…
21:15 Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης».
Η παιδική θεατρική ομάδα του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής «Η Ανα- γεννηθείσα Μακεδονία» παρουσιάζει το έργο του δημοφιλέστερου συγγραφέα για παιδιά και εφήβους Μάικ Κένι, «Το αγόρι με τη Βαλίτσα». Μια περιπέτεια με θέμα την προσφυγιά, που θα συναρπάσει αλλά και θα προβληματίσει θεατές κάθε ηλικίας.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
19:00 Ιερός Ναός Άγιου Ευγένιου του Τραπεζούντιου, Αρκαδικό.
Εορτασμός γενέθλιου του Άγιου Ευγένιου του Τραπεζούντιου και Μέγας Πανη- γυρικός Εσπερινός. Τα ποντιακά σωματεία του Νομού Δράμας θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις εορτασμού του Άγιου Ευγένιου με τα χορευτικά παιδικά τμήματα των συλ- λόγων μας.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024
20:30 Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης».
Το Λύκειο των Ελληνίδων Δράμας, o Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Αμισού και ο Παμμικρασιατικός Σύλλογος Δράμας «Ο Άγιος Χρυσόστομος» συμπράττουν σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση, στο πλαίσιο των «Ελευθερίων» Δράμας, με τίτλο «Ανάθεμά σε ξενιτιά». Συμμετέχουν οι παραδοσιακές χορωδίες και τα χορευτικά τμήματα των παραπάνω συλλόγων.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024
19:00 Αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Δράμας.
Ο Λαογραφικός Σύλλογος Μαυροβάτου «Εξ Αργυρουπόλεως και Καρς» σας προσκα- λεί στην Ημερίδα για τα 100 χρόνια ιδρύσεως του Μαυροβάτου 1924-2024 με θέμα:
«Η ιστορική πορεία των προγόνων μας από την αρχαία Ελλάδα έως και σήμερα».

19:30 Πλατεία «Ελευθερίας» Δράμας.
Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «Δράση» σε συνεργασία με την ΠΑΜΘ-Π.Ε. Δράμας, τον Δήμο Δράμας και τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτι- κών, σας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και σε μια συναυλία με το μουσικό σχήμα «Επτά Όγδοα».

19:30 Πλατεία Χωριστής.
Το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμον» συμμετέχει στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2024» του Δήμου Δράμας με τον Όγδοο Φιλαν- θρωπικό Αγώνα Δρόμου. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνουν μπροστά από την πλατεία του Δ.Δ. Χωριστής.
21:00 Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης».
«ΔΩΣ’ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ», ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Δράμας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη γυναίκα της ελληνικής παράδοσης. Προσεγγί- ζοντας με σεβασμό τον πολύπλευρο ρόλο της, τη μοναδική πρόσφορά της, τη διαχρονική της αξία, αλλά και τις αιματοβαμμένες ιστορίες της παράδοσης μέσα στις πατριαρχικές και ανδροκρατικά συγκροτημένες κοινότητες, η παράσταση αυτή επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα αγάπης, στήριξης και αλληλεγγύης προς κάθε γυναίκα που παλεύει και προσπαθεί καθημερινά να κάνει τον κόσμο καλύτερο.

Πέμπτη 27 Ιουνίου
20:30 Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης».
Μουσικοχορευτική παράσταση των χορευτικών τμημάτων του Λυκείου των Ελλη- νίδων Δράμας με τίτλο: «Χαρά σε κείνον που γελά, μα τα παθήματά του, που κάνει γλέντι τον καημό, χορό τα βήματά του»

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024
Εγκαταστάσεις του συλλόγου «Venus Tennis Club», 3ο χλμ. Δράμας-Καβάλας.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων των «Ελευθερίων» Δράμας 2024, η Ακαδημία Αντισφαίρισης Δράμας διοργανώνει ένα τριήμερο τουρνουά αντισφαίρισης με την ονομασία
«Ελευθέρια Όπεν 2024». Από το 2021 και κάθε χρόνο πραγματοποιείται πανελλαδικό τουρνουά με σκοπό να τιμήσουμε τις γιορτές της πόλης μας. Αθλητές, προπονητές και συνοδοί απ’ όλη την Ελλάδα επισκέπτονται την πόλη της Δράμας για να συμμετέχουν στο τουρνουά και ταυτόχρονα στις παράλληλες γιορτές.
Έναρξη: Παρασκευή 28.06.2024 στις 18:00, Σάββατο 29.06.2024 από 09:00 έως 20:00 (θα ακολουθήσει μια μουσική βραδιά), Κυριακή 30.06.2024 από 09:00 έως 20:00.
19:00 Πλατεία Μοναστηρακίου.
Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου διοργανώνει αποκεντρωμένη μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Μοναστηράκι και στην κεντρική μας πλατεία για την ιστορική «ΠΛΑΤΕΑ ΤΩΝ ΕΥΖΩΝΩΝ» υπενθυμίζοντας και αναβιώνοντας τα γεγονότα της 1ης Ιουλίου 1913 προς τιμήν της διμοιρίας των Ευζώνων, που φιλοξενήθηκε τότε στο χωριό, και η οποία ενισχύει τη λογική της στήριξης και της ανάδειξης του ιστορικού τόπου. Έτσι συνδέονται τα σύμβολα της εμπράγματης και της φυσικής κληρονομιάς με τα μηνύματα που εμπεριέχουν, συσπειρώνοντας περαιτέρω την κοινότητα γύρω από ένα ορατό και εμπράγματο πόρο για την ιστορική και πολιτι- στική διάσταση της καθ’ ημέρας πράξη, Μετά τις εκδηλώσεις το γλέντι θα συνεχιστεί με το μουσικό σχήμα «SIRIS»!

20:30 Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης».
«Μια μάνα είχε ένα γιο…» Μια μουσικοχορευτικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο δραμινό τραγούδι «Κωνσταντίνος». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Δράμας « Η Βοϊράνη» και ο Χορευτικός Όμιλος Δράμας σας προκαλούν σε μια δρα- ματοποίηση του παραδοσιακού τραγουδιού.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
20:00 Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης».
Η Πανηπειρωτική Ένωση Ν. Δράμας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα την
«Ιστορία και τη συντελεστική συμβολή των Σουλιωτών στην επιτυχή έκβαση της Επανάστασης του 1821». Πρόκειται για ομιλία πλαισιωμένη από δημοτικά τραγούδια για το Σούλι και ανάλυσή τους, προβολή βίντεο, έκθεση βιβλίου από το Σούλι και παρουσίαση σουλιώτικων χορών από χορευτικό τμήμα της Ένωσης. Ομιλητής: ο φιλόλογος Μαρτίνης Γρηγόρης.

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
11:00 Δημοτικός κήπος Δράμας
O Σκακιστικός Όμιλος Δράμας σας καλεί να συμμετέχετε σε αγώνες σκάκι που θα γίνουν στον δημοτικό κήπο της Δράμας στα πλαίσια των Ελευθερίων από τις 11:00 έως τις 14.00. Tο τουρνουά θα είναι Blitz (3 λεπτά και 2 δευτ. ανά κίνηση για όλη την παρτίδα) και θα γίνουν 9 γύροι. Θα υπάρχει Live αναμετάδοση των 5 πρώτων σκακιερών στην σελίδα Lichess.org.

20:00 Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης».
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δράμας «Οι Ρίζες μας» διοργανώνει μια πολιτιστική εκδή- λωση ιστορικού περιεχομένου τριών επετείων:
1904-2024: 120 χρόνια από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα,
1924-2024: 100 χρόνια από το ερχομό των προσφύγων της Καππαδοκίας, 1974-2024: 50 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.
Ομιλία – παρουσίαση από την υπεύθυνη προγραμματισμού εκδηλώσεων Λίτσα Τσε- λεμπή. Συμμετέχουν: οι χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι ρίζες μας» με φορεσιές Μακεδονίας, Καππαδοκίας και Καρπασίας Κύπρου και η Παραδοσιακή Χορωδία Κυργίων Δράμας.

20:30 Πλατεία Αρκαδικού.
Τιμούμε τον Νικόλαο Μιχαλόπουλο – Αρκαδικό.
⦁ Επιμνημόσυνη δέηση.
⦁ Ομιλία Δημάρχου Δράμας κ. Γεωργίου Παπαδόπουλου με θέμα τον Νικόλαο Μιχαλόπουλο – Αρκαδικό.
⦁ Κατάθεση στεφάνων.
⦁ Χορωδιακή συνάντηση.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

08:00 Πλατεία «Ελευθερίας» Δράμας.
Έπαρση Σημαίας με συμμετοχή Στρατιωτικού Τμήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής Δήμου Δράμας.
10:00 Παλαιός Μητροπολιτικός Ναός Δράμας.
Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Δωρόθεου. Αναπαράσταση της συνάντησης του 1ου αγήματος του Ελληνικού Στρατού, που ει- σήλθε στην πόλη, με τον Μητροπολίτη Αγαθάγγελο.

11:30 Δημοτικός κήπος, Άγαλμα «Ελευθερίας».
⦁ Επιμνημόσυνη δέηση.
⦁ Κατάθεση στεφάνων.
⦁ Τήρηση ενός λεπτού σιγής.
⦁ Εθνικός Ύμνος.
⦁ Λήξη τελετής.

20:00 Προαύλιο Χώρο του Ι.Ν. Αγίου Χρυσοστόμου.
Ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ «Αγωνιστές» σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε μια θεατρική παράσταση της ομάδας των παιδιών του συλλόγου. Η εκδήλωση είναι εμπλουτισμένη με μουσική με σύγχρονο και λαϊκό ρεπερτόριο.

20:30 Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης».
«Αδά ειμές, αδά ειμές ολ’εμούν εντάμα». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού «Άγι- ος Ευγένιος Ο Τραπεζούντιος», τιμώντας τις εκδηλώσεις των «Ελευθερίων» 2024, παρουσιάζει ήθη και έθιμα από την παράδοσή μας.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024
20:30 Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης».
Η Ένωση Κυριών Δράμας παρουσιάζει μουσική εκδήλωση με τίτλο «Βόλτα στην Ελλάδα».
21:00 Δημοτικό Ωδείο Δράμας.
Συναυλία «Χρόνια Πολλά κύριε Χατζιδάκι !» Με το εμβληματικό έργο «Το χαμόγελο της Τζοκόντας», του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, για τα 30 χρόνια από το θάνατό του, ανοίγει η 3η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία (DISMA 2024) του Δημοτικού Ωδείου Δράμας στις 2 Ιουλίου του 2024 στην Αίθουσα Συναυλιών του ΔΩΔ. Η DISMA δίνει την ευκαιρία στους νέους όχι μόνο να παρακολουθήσουν σεμινάρια, εργαστήρια, ομιλίες, διαλέξεις και συναυλίες υψηλών προδιαγραφών, αλλά και να λάβουν μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς. Συμμετέχουν 18 σπουδαίοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες διαφόρων ειδικοτήτων που καλύπτουν πολυεπίπεδες θεματικές ενότητες και γνωστικά αντικείμενα της Κλασικής και Σύγχρονης Μουσικής.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024
20:30 Πλατεία «Ελευθερίας» Δράμας.
Χορευτική διαδρομή στον Πόντο με τον Σύλλογο Ποντίων «Ακρίτες Νέας Κρώμνης», τον Σύλλογο Ποντίων «Αργοναύτες», τον Σύλλογο Ποντίων Σκαλωτής «Ακρίτες», τον Σύλλογο Κουδουνιών, τον Σύλλογο Μαυροβάτου «το Καρς», τον Σύλλογο Μικροχωρί- ου «Παναγία Σουμελά», τον Σύλλογο Λιβαδερού «Η Ρωμανία», τον Σύλλογο Ποντίων Διποτάμων «Άγιος Νικόλαος», τον Σύλλογο Ν. Αμισού, τον Σύλλογο Αγίου Αθανασίου
«Βοϊράνη», τον Σύλλογο Φτελιάς, τον Σύλλογο Καλλιφύτου.

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024
20:30 Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης».
«Θα δημιουργώ απ’ τα χαλάσματα, μ’ όσα ήρθαν και κράτησαν, μ’ όσα ακόμα δεν άρχισαν». Η δραμινή ερμηνεύτρια, πιανίστα και δημιουργός Σάσα Παπαλάμπρου πα- ρουσιάζει τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες, με τίτλο «Σασπένς». Σε μουσική και στίχους δικούς της, συνδυαστικά με την ευρηματική ενορχήστρωση του Θανάση Καρυπίδη, τα τραγούδια της Σάσας ηχογραφούνται στον τόπο γέννησής της, τη Δράμα, και ετοιμάζονται για μια διαδρομή έξω από τα συνήθη μουσικά σύνορα.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Κώστας Μπαλάφας»

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Δράμας «ΚΥ ΚΛΩΨ» φιλοξενούνται δύο ενότητες από το έργο του φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα:
«Φωτογραφικές Μνήμες από τη Σύγχρονη Ελλάδα» και «Φωτογραφικό οδοιπορικό στο Άγιον Όρος, 1969-2001».
Ο Κώστας Μπαλάφας ανήκει στους ανθρωπιστές φωτογράφους της μεταπολεμικής πε- ριόδου που καθόρισαν την πορεία της ελληνικής φωτογραφίας. Στο έργο του, μαρτυρία μοναδικής σημασίας για την ιστορία και την κοινωνία της χώρας, πρωταγωνιστεί ο άνθρωπος.
Καπναποθήκη Αναστασιάδη, Οδός Φιλελλήνων Σπήρερ, Πηγές Αγίας Βαρβάρας. Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη ως Κυριακή 11:00-14:00 & 18:30-21:30.