Εγκατέλειψαν 27 Αφγανούς σε νησίδα του Έβρου- Τους έσωσε η ΕΜΑΚ

Είκοσι επτά Αφγανούς μετανάστες -δεκαεπτά άνδρες, έξι γυναίκες και τέσσερα παιδιά-, οι οποίοι από χθες το απόγευμα ήταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του χωριού Πύθιο στην παρεβρια περιοχή απ’ όπου έδωσαν το στίγμα τους σε ευρωπαϊκό αριθμό διάσωσης, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τέσσερις άνδρες της ΕΜΑΚ Κομοτηνής με μια βάρκα, τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Διδυμοτείχου και με την παρουσία της αστυνομίας.

Ο απεγκλωβισμός έγινε με το φως της ημέρας επειδή τέτοιου είδους επιχειρήσεις δεν είναι δυνατόν για γίνουν βράδινες ώρες. Οι διασωθέντες, οι οποίοι -όπως διαπιστώθηκε- είναι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν αμέσως στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας που εδρεύει στο χωριό Χειμώνιο, όπου έγινε η πρώτη καταγραφή τους.

Εικάζεται ότι είναι άλλη μία περίπτωση όπου άγνωστοι διακινητές εγκαταλείπουν ανθρώπους σε παρέβριες νησίδες ώστε να τους εντοπίσουν οι ελληνικές Αρχές, φαινόμενο συχνό το τελευταίο δεκαήμερο λόγω και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, σε βάρος τους θα σχηματιστεί δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας να μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου για την καταγραφή και την ταυτοποίηση των στοιχείων τους.27