Εφιάλτης για ανεμβολίαστους- Ίσως δυσχεράνει η είσοδός τους στα σούπερ μάρκετ

Για τα μέτρα περιορισμού  στις κινήσεις των μη εμβολιασμένων μίλησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για επιβολή ακόμη μεγαλύτερων περιορισμών. 

O υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Open, ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση οι ανεμβολίαστοι  να μπαίνουν με  rapit test  στα σούπερ μάρκετ. Η απάντησή του ήταν   “ασφαλώς και εξετάζει, αλλά υπάρχουν προβλήματα”. “Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις σκέψεις που υπάρχουν είναι οι μη εμβολιασμένοι αφενός να κάνουν τρία rapid test την εβδομάδα και αφετέρου να κάνουν αυτού του τύπου τα τεστ για να μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ καθώς από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για lockdown στους εμβολιασμένους.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες καθώς θα διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το προηγούμενο διάστημα με την κυβέρνηση να επιμένει ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο να ξανακλείσουν η οικονομία και η κοινωνία, ενώ το βάρος πέφτει στη στήριξη των νοσοκομείων.