Εφιάλτης δίχως τέλος για τους ανεμβολίαστους- Συζητείται ο αποκλεισμός τους από τα σούπερ μάρκετ.

Από την περασμένη Δευτέρα ισχύουν  τα νέα αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι μπορούν να μπαίνουν μόνο σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα αγοράς τροφίμων χωρίς έλεγχο.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον, καθώς σύμφωνα με το MEGA, το Μαξίμου φαίνεται πως έχει αποφασίσει να βάλει τέλος στην ελεύθερη πρόσβασή τους και σε αυτά. Θα εισέρχονται αποκλειστικά και μόνο με αρνητικό τεστ. Η μόνη ελεύθερη είσοδος θα γίνεται σε φαρμακεία και μέσα μαζικής μεταφοράς, αν και σε αυτά -τα ΜΜΜ- ο συνωστισμός είναι αναπόφευκτος και αυτό δημιουργεί πλείστα όσα ερωτηματικά ως προς την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Είναι το τελευταίο χαρτί της κυβέρνησης αλλά και αθέτηση των δηλώσεων ότι δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Αν τελικώς εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο είναι βέβαιο ότι θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, αφού μετά τις μεγάλες αυξήσεις στα αγαθά, που αφαίρεσαν από το καλάθι του σουπερ μάρκετ κάποια τρόφιμα εξ αιτίας της οικονομική δυσπραγίας των πολιτών, θα πρέπει αυτοί να επιβαρύνονται με την αγορά των τεστ.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έχουν δικαίωμα να ψωνίζουν μόνο με click away, γεγονός που θα επηρεάσει την κίνηση στα καταστήματα, τα οποία προσπαθούν να «ορθοποδήσουν» μέσα από μέτρα και επιδοτήσεις και ημίμετρα.

Τα μέτρα ενδέχεται να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα και να τεθούν σε ισχύ από το ερχόμενο Σάββατο (27/11) διχάζοντας τους πολίτες σε αυτούς «που θα τους επιτρέπεται να φάνε και σε αυτούς που θα τους απαγορεύεται» όπως χαρακτηριστικά λένε οι πολίτες.