Δυστυχώς δεν φαίνεται ρεαλιστικό να ανοίξουμε από 1η Δεκεμβρίου

Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι τελείως διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά. Ξεχάστε ρεβεγιόν και μπουζούκια, και διασκέδαση. Το πολύ –πολύ κανένα εστιατόριο η ταβέρνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κάθε ημέρα αναλύουν οι ειδικοί και εισηγούνται στην Κυβέρνηση, το επιδημιολογικό φορτίο αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να είναι υψηλό και δεν φαίνεται να είναι ρεαλιστικό να ανοίξουμε από περιοριστικό καθεστώς που έχουμε σήμερα την 1η Δεκεμβρίου.

«Προσαρμόζουμε το Σχέδιό μας συνεχώς στις δυναμικές συνθήκες που επιβάλλει η αντιμετώπιση της πανδημίας. Το Σχέδιο που υπάρχει είναι να ανοίξει και η εστίαση κάποια στιγμή πριν από τις γιορτές, πριν από τα Χριστούγεννα. Δεν θα υπάρχει δυνατότητα νυχτερινής διασκέδασης, δεν θα υπάρχουν όρθιοι. Θα τηρούμε φυσικά τις αποστάσεις και θα υπάρχει περιορισμός όσον αφορά τον αριθμό ατόμων, στα εστιατόρια. Θα υπάρχουν κανόνες και περιορισμοί αυστηρότεροι, από αυτούς που είχαμε συνηθίσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Πέτσας.

Για το άνοιγμα των σχολείων

Όπως είπαν η Υπουργός Παιδείας και οι ειδικοί εξετάζουν αν θα πρέπει να ανοίξουν ταυτόχρονα  ή σταδιακά  οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Θα περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών. Υπάρχει μία μεγαλύτερη ανησυχία για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, για παράδειγμα του λυκείου, που έχουν περισσότερες συναθροίσεις. Αυτό θα το δούμε ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται η κατάσταση τις επόμενες ημέρες. Γενικά, δεν υπάρχει κίνδυνος υπερμετάδοσης εντός του σχολικού περιβάλλοντος. Συνήθως έρχεται το κρούσμα απ’ έξω προς τα μέσα.