Δράμα: Την Κυριακή 24 Μαϊου οι τιμές για τους Έλληνες του Πόντου

Ή ημέρα μνήμης και τιμής στα θύματα της Τουρκικής Θηριωδίας πριν από 100 χρόνια, δεν έτυχε φέτος λαμπρού εορτασμού εξ αιτίας του Κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν. Ωστόσο την Κυριακή 24 Μαϊου θα τελεσθεί η επιμνημόσυνη δέηση στο νέο μνημείο επί της οδού Π. Διονυσίου στον Δημοτικό Κήπο σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας.

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Ώρα 11:00 π.μ. : Προσέλευση στο νεόδμητο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Δημοτικό Κήπο Δράμας (επί της οδού Πατριάρχου Διονυσίου)

– Επιμνημόσυνη Δέηση

– Ομιλία από τον κ.Δημήτριο Μαυρόπουλο, Εκπαιδευτικό, Διευθυντή 15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας

– Απόδοση θρήνου-Τραγούδι

– Κατάθεση στεφάνων από : τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τους Βουλευτές Ν. Δράμας, τον Δήμαρχο Δράμας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, εκπροσώπους Πολιτικών Κομμάτων,  εκπροσώπους Ποντιακών Σωματείων, την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας και τον εκπρόσωπο των Αντιστασιακών Οργανώσεων (περιορισμένος αριθμός ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων)

– Τήρηση ενός λεπτού σιγής

– Εθνικός Ύμνος

Στην ανακοίνωση από την Αντιπεριφέρεια γίνεται παράκληση να παραστεί μόνο ένας εκπρόσωπος από κάθε φορέα ή σύλλογο, για την τήρηση των προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό.