Δράμα:  Θερινός Κινηματογράφος, Αναψυκτήριο στην Ανάπλαση, Εθελοντισμός στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου

Με 19 θέματα  στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει  αύριο Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας και με πρώτο την 4η αναμόρφωση  του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2020.

Μεταξύ των θεμάτων είναι η ανάθεση ( απ ευθείας εκμίσθωση) σε επιχειρηματία της λειτουργίας για δύο μήνες του θερινού σινεμά στον Δημοτικό Κήπο, θέμα που αναμένεται να περάσει ομόφωνα, καθώς  επαναλειτουργία του κινηματογράφου δίνει μία κόμη ώθηση  για ψυχαγωγία των δημοτών που πλήττονται από την νέα κρίση.

Επίσης  θα συζητηθεί και το ζήτημα του αναψυκτηρίου –αν λυθεί ή όχι η υπάρχουσα μίσθωση – στην οδό Χελμού στη Ανάπλαση. Πάντως η επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου κρίνεται αναγκαία δεδομένου, ότι είναι ένας εξαιρετικά χρήσιμος χώρος καθώς εξυπηρετεί παιδιά και γονείς λόγο της παρακείμενης παιδικής χαράς.

Τέλος ξεχωρίζει και η εισήγηση για την δημιουργία δικτύου εθελοντών, που έχει στόχο να εμπνεύσει του δημότες και να τους κάνει «συμμέτοχους» στα τεκταινόμενα της πόλης μέσα στην οποία ζούνε. Πολιτισμός, Περιβάλλον και Κοινωνικός τομέας είναι πεδία, όπου ο εθελοντισμός έχει την δυνατότητα να συμβάλλει τα μέγιστα. Σημειώνεται ότι σε πολλές χώρες και πρωτίστως στις ΗΠΑ το κίνημα του εθελοντισμού είναι τεράστιο και οι πολίτες συμμετέχουν με χαρά

Παρά το γεγονός ότι η Δράμα επιδεικνύει μία σταθερά αρνητική εικόνα απέναντι στην πανδημία, η συνεδρίαση θα γίνει για άλλη μία φορά με τηλεδιάσκεψη, αν και κάποιοι δήμοι επανήλθαν στις κλασικές συνεδριάσεις.