Δράμα: Κλειστή η Ιερά Μονή Αναλήψεως στην Σίψα από 3 έως 5 Νοεμβρίου

Από την Ιερά Μητρόπολη Δράμας γίνεται γνωστό ότι : Λόγῳ τῆς ἐπικρατούσης πανδημίας, ἡ Ἱερά Μονή Ἀναλήψεως τοῦ Σωτῆρος Σίψας κατά το τριήμερο τῆς ἑορτῆς τοῦ Ὁσίου Γεωργίου, 3 – 4 καί 5 Νοεμβρίου, θά παραμείνει κλειστή καί δεν θά δεχθεῖ προσκυνητές.

Ποιός ήταν ό όσιος Γεώργιος Καρσλίδης

Ο όσιος Γεώργιος Καρσλίδης της Δράμας γεννήθηκε το 1901 στο Χαντίκ Τσάλκας της Γεωργίας και το βαπτιστικό του όνομα ήταν Αθανάσιος. Οι παππούδες του, μετά τον Κριμαϊκό πόλεμο, είχαν έλθει εκεί ως πρόσφυγες από την Αργυρούπολη του Πόντου.

Έμεινε από μικρός ορφανός και μάλιστα οι γονείς του πέθαναν την ίδια ημέρα. Μόλις “στάθηκε στα πόδια του” και άρχισε να μιλάει έδειξε ότι διέφερε των άλλων παιδιών και ότι ήταν αφοσιωμένος στον Θεό. Παιδί ακόμα, προσευχόταν συνεχώς, έκανε νηστείες και επτά χρονών πήγε και προσκύνησε την Παναγιά του Σουμελά. Δόκιμος μοναχός έγινε σε ηλικία μόλις εννέα ετών.

Η κουρά του σε μοναχό έγινε το 1919 σε ηλικία 18 ετών και στην συνέχεια χειροτονήθηκε διάκονος.

Κατά τις διώξεις των χριστιανών από το σταλινικό καθεστώς στη Γεωργία, ο νεαρός Ιεροδιάκονος συνελήφθη ως «εχθρός του λαού», υπέστη φυλακίσεις, ταπεινώσεις, ευτελισμούς, δημόσιες διαπομπεύσεις και βασανισμούς. Καταδικάσθηκε μάλιστα σε θάνατο και τουφεκίστηκε, αλλά τελικά επέζησε .

Το 1925 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και Πνευματικός, ενώ το 1929 πήγε μετά από πολλές περιπέτειες στο χωριό Σίψα (Ταξιάρχες) Δράμας, όπου έζησε τα τελευταία τριάντα, από τα πενήντα οκτώ χρόνια της ζωής του.