Δραμά: Η πρώτη διερευνητική συζήτηση για τα «ΚΕΠ plus»

Το πρόγραμμα «ΚΕΠ plus» προβλέπει τη διερεύνηση όλων των πεδίων αξιοποίησης του πανελλαδικού δικτύου των ΚΕΠ, με στόχο την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας αλλά και ευρύτερα του επιχειρείν, αναζητώντας το μίγμα των διαδικασιών και της πληροφόρησης που επιθυμούν οι νέες επιχειρήσεις.

Βασική επιδίωξη του ΚΕΠ Plus αποτελεί η δημόσια διοίκηση να συμβάλλει εποικοδομητικά με νέες, σύγχρονες υπηρεσίες. Γι’ αυτό και κρίνεται χρήσιμη η ανάπτυξη ενός προγράμματος διερεύνησης και σχεδίασης πρότυπων φυσικών σημείων εξυπηρέτησης (one stop shops) για επιχειρήσεις.

Οι πόλεις που συμμετέχουν, είναι οι Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Κιλκίς, Καστοριά, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Αρχαία Ολυμπία, Ναύπλιο, Σπάρτη, Χανιά, Ρέθυμνο, Αχαρνές, Μαρούσι, Αγία Βαρβάρα, Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη και Ηλιούπολη.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στο Επιμελητήριο Δράμας παρουσία του ειδικού συνεργάτη του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρηνησης Π. Μαρινάκου, του προέδρου του ΕΒΕ Στέφανου Γεωργιάδη του αντιδημάρχου Μιχάλη Τάσσου και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αντώνη Σκουλίδη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα γίνει έρευνα σε 50+ νεοφυείς επιχειρήσεις με στόχο να εντοπιστούν τα σημεία-κλειδιά για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από την αξιοποίηση εργαλείων εξυπηρέτησης πολιτών, με την συνεργασία καταξιωμένων οργανισμών με σημαντική παρουσία στο οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας.

Επίσης θα γίνουν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με ΟΤΑ και τοπικά επιμελητήρια σε 12+ πόλεις σε όλη την Ελλάδα με διαφορετικά χαρακτηριστικά ώστε να σκιαγραφηθεί μία αρχική εικόνα γύρω από την διείσδυση της επιχειρηματικότητας σε περιφερειακό επίπεδο, εντοπίζοντας ειδικά εργαλεία που τυχόν να απαιτούνται.

…………………………..