Δράμα: Εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο η Σιδηροδρομική Εγνατία

Στο Δημοτικό Συμβούλιο  της προσεχούς Πέμπτης επανέρχεται το ζήτημα της νέας χάραξης του Σιδηροδρόμου για την λεγόμενη Σιδηροδρομική Εγνατία που αφήνει έξω –όπως και η Οδική Εγνατία- την Δράμα και τις Σέρρες. Το θέμα είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη μεταξύ 29 συνολικά  θεμάτων, και το ζήτησαν οι τρεις μεγάλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης: “πόλη+ζωή», «Project», «Αυτοδιοίκηση Πολιτών».

Θέμα 1ον «Ενημέρωση-συζήτηση για τις εξελίξεις στο θέμα: «Σιδηροδρομική Εγνατία» και λήψη απόφασης για τις περαιτέρω ενέργειες, έπειτα από αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης «πόλη+ζωή», «Project 2020» και «Αυτοδιοίκηση Πολιτών».

Το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να ενημερωθεί για την συνάντηση των Δημάρχων στην Αθήνα, και να ζητήσει εξηγήσεις, για τον λόγο εξ αιτίας του οποίου άλλαξε στάση, δηλαδή αποστασιοποιήθηκε από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του περασμένου Ιουνίου, ο Δήμαρχος Δράμας Χ.Μαμσάκος.

“Τα …τραίνα μας αργά”

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι το θέμα χρήζει εξαιρετικά γρήγορων χειρισμών και δεν θα έπρεπε να περνά ο χρόνος χωρίς καμία ουσιαστική πρωτοβουλία, έχουν παρέλθει σχεδόν δύο μήνες (2 Ιουνίου ήταν η ομόφωνη απόφαση για την διεκδίκηση) και το μόνο που έγινε ήταν να αποδεχθούν τα υφιστάμενα σχέδια οι 5 Δήμαρχοι του νομού και ο Αντιπεριφερειάρχης!!!

Είναι προφανές ότι το θέμα παρουσιάζει ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον και η συνεδρίαση είναι βέβαιο ότι θα συγκέντρωνε πολλούς δημότες, αν δεν γινότανε διαδικτυακά.

Η διάρκεια της συνεδρίασης είναι 4 ώρες  (18.00 με .2.00) και μεταξύ άλλων το σώμα αναμένεται να κάνει αποδεκτή την προσφορά του ΤΑΠ για το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο.

Θέμα 10ον: Αποδοχή δωρεάς εργαστηριακού εξοπλισμού για το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Δράμας – Έγκριση Ιδιωτικού Συμφωνητικού Δωρεάς της εταιρίας, «Trans Adriatic Pipeline AG»-