Δράμα: Αύξηση 5€ στο πάγιο των δίμηνων λογαριασμών της ΔΕΥΑ

Παρά τις αντιρρήσεις των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου , η αύξηση στον λογαριασμό του νερού πέρασε κατά πλειοψηφία από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής.

Η λύση για να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις του ρεύματος βρέθηκε στην αύξηση του παγίου και όχι του νερού (κυβικού) προκειμένου να μην παρασύρει και τα επιμέρους ( αποχέτευση , ΦΠΑ,κλπ). Έτσι η τιμή του κυβικού παραμένει ως έχει και αυξάνεται το πάγιο κατά 5 ευρώ το δίμηνο.

Σημειώνεται ότι από -περίπου- 1.250.000 € το κόστος του ρεύματος  ανέβηκε στα 3.750.000 €. Ο κύκλος εργασιών της ΔΕΥΑΔ είναι περίπου 5.000.000 ευρώ.

Είναι σαφές ότι ήταν αδήριτη ανάγκη η εξεύρεση πόρων, προκειμένου η επιχείρηση όχι μόνο να πληρώνει το προσωπικό της και να παρέχει τις υπηρεσίες της στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης αλλά κυρίως να συνεχίσει τους ελέγχους ποιότητας που εξασφαλίζουν την δημόσια υγεία

Οι αντιπολιτεύσεις πρότειναν διαφορετικούς τρόπους με κύριο αυτόν των διαγωνισμών στα έργα, όπου μπορεί να γίνει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων αντί των απευθείας αναθέσεων,  καθώς και την είσπραξη οφειλόμενων στην επιχείρηση  όπου ως γνωστόν τα ποσά είναι τεράστια και η δημοτική αρχή φαίνεται αδύναμη να τα εισπράξει.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες ΔΕΥΑ, αυτή της Δράμας ήταν μέχρι στιγμής μία υγιής επιχείρηση και στόχος της Δημοτικής Αρχής αλλά και όλων των παρατάξεων είναι να παραμείνει έτσι.

Η αλήθεια είναι ότι ιδιωτικά συμφέροντα περιμένουν εδώ και κάποια χρόνια ” σαν κοράκια” να περάσουν στα χέρια τους οι ΔΕΥΑ και αν οι τρέχουσες δυσκολίες  τις λυγίσουν, είναι βέβαιο ότι θα επέλθει το τέλος των δημοτικών επιχειρήσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται για το κόστος του αγαθού αυτού.