Δράμα:  20 υπολογιστές για μαθητές από τον Τοίχο της Καλοσύνης  

 

Πανταχού παρόν το Σωματείο Εθελοντών ο «Τοίχος της Καλοσύνης Δράμας». Προτάσσοντας τις αξίες της αλληλεγγύης και της προσφοράς πήρε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και του συντονισμού μιας ακόμα δράσης.  Η δράση «Ο Τοίχος κοντά στους μαθητές» είχε πρωταρχικό σκοπό να «εξοπλίσει» τους μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά ώστε να έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση και να μην είναι αποκομμένα από τη σχολική κοινότητα και την εκπαιδευτική  διαδικασία.

Η έκκληση του «Τοίχου» για τη  συγκέντρωση και δωρεά τάμπλετ (tablet), φορητών (laptop) ή σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών  (PC) σε καλή κατάσταση,

βρήκε άμεση, έμπρακτη και γενναιόδωρη ανταπόκριση και το αποτέλεσμα ήταν συγκινητικό. Συγκεντρώθηκαν και διανεμήθηκαν σε μαθητές διαφόρων ηλικιών συνολικά 20 υπολογιστές ( 17 τύπου desktop και 3 φορητοί τύπου netbook)!

Με δελτίο τύπου το σωματείο ευχαριστεί τους πολίτες

«…..Αισθανόμαστε πολύ βαθιά την ανάγκη να σας εκφράσουμε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας, γιατί με τη συμπαράστασή σας αποδεικνύετε εμπράκτως τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και γίνεστε αγγελιοφόροι μηνυμάτων ελπίδας κι αισιοδοξίας μέσα σε μια εποχή μοναξιάς κι απομόνωσης. Σας ευχαριστούμε θερμότατα που στηρίζετε και αναδεικνύετε τις αξίες που δεν μπαίνουν σε κανέναν περιορισμό και σε καμιά καραντίνα: την αγάπη, την προσφορά, την αλληλεγγύη».