Δράμα: 1ο Διεθνές Πολυμορφικό Φεστιβάλ “undercurrent”

Μία νέα πολιτιστική δράση φιλοδοξεί να θεσμοθετήσει η ΔΕΚΠΟΤΑ του Δήμου Δράμας. Σε συνεργασία με την Νηρόν Ύδωρ Κοιν.Σ.Επ. οραγνωνει το 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ “UNDERCURRENT από τις 27/8 έως τις 6/9.

«  Στόχος του Undercurrent Festival είναι να προωθήσει θέματα τέχνης και πολιτισμού μέσω της οργάνωσης και της διεξαγωγής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και την οργάνωση και διεξαγωγή σεμιναρίων και παρουσιάσεων που αφορούν κυρίως τη μουσική, το τραγούδι, το θέατρο, τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο.

Σε μια μικρή πόλη όπως η Δράμα αλλά και η ευρύτερη περιοχή της – δραστηριότητες που έχουν τη δυνατότητα μέσω μιας σύγχρονης αισθητικής αλλά με τη χρήση νέων και καινοτόμων μορφών δράσης – μπορούν να συνεισφέρουν προτείνοντας μια νέα δυναμική στον πολιτισμό του τόπου δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους αλλά και στο υπόλοιπο τμήμα της κοινωνίας να οραματιστούν και να ανακαλύψουν μέσω νέων καλλιτεχνικών ερεθισμάτων εναλλακτικές προοπτικές.

Το φεστιβάλ δεν έχει μόνο τοπικό χαρακτήρα, αλλά φιλοδοξεί και επιδιώκει να δώσει ερεθίσματα ώστε οι δραστηριότητες του να προσελκύσουν επισκέπτες και καλλιτέχνες από το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις που θα λαμβάνουν χώρα θα χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και αισθητική και θα συναγωνίζονται τις αντίστοιχες των μεγάλων αστικών κέντρων αλλά και των γειτονικών χωρών ώστε να καθιερωθεί ως θεσμός.

Η προσφορά του φεστιβάλ δεν θα είναι μόνο πολιτιστική αλλά με την καθιέρωση του θα μπορεί να στηρίξει και την τοπική οικονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής με την προσέλευση και τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού καλλιτεχνών και επισκεπτών.

Αποσκοπώντας, λοιπόν, στην ανάδειξη της καλλιτεχνικής κουλτούρας στην πόλη και την προσέλκυση καλλιτεχνικού –και όχι μόνο- τουρισμού, φιλοδοξούμε το UNDERCURRENT FESTIVAL να πάρει του χρόνου τέτοιες διαστάσεις, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για ένα δεκαπενθήμερο Διεθνές Πολυμορφικό Φεστιβάλ, πλούσιο σε δραστηριότητες ψυχαγωγικού αλλά και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, αποδεικνύοντας ότι η παραμεθόριος περιοχή του Νομού της Δράμας παραμένει δραστήρια καλλιτεχνικά. »