ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Α’ Καλλιτεχνική Περίοδος 2020 – 2021

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ανοίγει την αυλαία του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου, με τις τρεις παραστάσεις που αναβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, οι οποίες επανέρχονται στη σκηνή του με προτεραιότητα πάντα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες,

Με πληρότητα θεάτρου έως και 65%, υποχρεωτική χρήση μάσκας και έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τήρηση αποστάσεων και όλων των ειδικών οδηγιών των υγειονομικών αρχών, ξεκινάει η Α Καλλιτεχνική Περίοδος 2020 – 2021 του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Καραπιπερίδη διάρκειας 70 λεπτών «Ο Μότσαρτ στο βουνό των Κενταύρων» με θέμα το Φεστιβάλ Πηλίου, «ανοίγει» το θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ.

Το Φεστιβάλ Πηλίου είναι ένα φεστιβάλ κλασσικής μουσικής στο οποίο συγκεντρώνονται μαθητές από όλη την Ελλάδα και καθηγητές υψηλού επιπέδου απ’ όλο τον κόσμο, μια εβδομάδα του Ιουλίου κάθε χρόνο στο χωριό Ζαγορά.

Ένα τόσο σημαντικό φεστιβάλ στηρίζεται αποκλειστικά στην αφοσίωση των διοργανωτών του, που δεν είναι άλλοι από μια πενταμελής οικογένεια! Κι αυτό χωρίς καμιά υποστήριξη ή χρηματοδότηση από το κράτος. Μια ταινία με δεξιοτέχνες κλασσικής μουσικής, άφθονο φαγητό και πολλά πολλά τσέλα!

Ο Γιάννης Καραπιπερίδης γεννήθηκε στη Καβάλα το 1972. Σπούδασε φωτογραφία στο Filton College, Bristol και Κινηματογράφο και Δράμα στο Πανεπιστήμιο του Reading, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εργαστεί χρόνια ως σκηνοθέτης τηλεοπτικών εκπομπών με χαρακτηριστικές «Το κουτί της Πανδώρας» και «Εύρηκα».
Έχει σκηνοθετήσει βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες και πολλά projects διαφημιστικού σκοπού.

1995: Το ποτάμι. The River. Fiction. 20′

1998: Καβάλα, η πόλη μου. Kavala my town. Documentary. 20′

1999: Η τελευταία στάση, The last stop. Fiction. 30′

2003: Ο Συγκάτοικος. The flatmate. Fiction.10′

2009: Το σημάδι της Ζωής, Zoe’s mark. fiction 25′

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη (λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510220876 – 7 (πρωινές ώρες).

Στη συνέχεια η Μανίνα Ζουμπουλάκη και ο Σταύρος Καλαφάτης «ρωτάνε» κτήρια και σπίτια της Καβάλας για τους καημούς και τα χαΐρια τους.

Πες μου τι είδες, τι αγάπησες, τι σκέφτηκες, τι ονειρεύτηκες, πού πήγες, τι έγινες… πες μου τι θέλεις για να πάψεις να είσαι θλιμμένο.

Οι απαντήσεις με κείμενα και εικόνες θα δοθούν τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, σε μια εκδήλωση με τίτλο Σπίτι μου σπιτάκι μου πες μου μια ιστορία…

Τα κείμενα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Στέλλα Καζάζη και Ελένη Μαβίδου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη (λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Η Α’ Καλλιτεχνική Περίοδος 2020 – 2021 ολοκληρώνεται με το αριστούργημα  του Τένεσι Ουίλιαμς «Γυάλινος Κόσμος» που επανέρχεται στην κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη. Οι πρόβες του έργου που αναβλήθηκε την περασμένη Άνοιξη, μία μέρα πριν την επίσημη πρεμιέρα, λόγω της πανδημίας, ξεκινούν τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, ενώ η πρεμιέρα του έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 21 Νοεμβρίου.

Στην οικογένεια του Γυάλινου κόσμου συναντάμε την αποσύνθεση ενός ολόκληρου κόσμου. Η μητέρα, Αμάντα, ξεπεσμένη καλλονή, γυρίζει αδιάκοπα στη θύμιση της νιότης της, όταν ήταν μια «κοσμική δεσποινίς» και έχει δημιουργήσει μια σχέση εξάρτησης με τα παιδιά της, την ανάπηρη Λάουρα που ζει απομονωμένη, εγκλωβισμένη στο ονειρικό κέλυφος του γυάλινου θηριοτροφείου της και τον Τομ, που τρυπώνει στους κινηματογράφους για να ζήσει τις περιπέτειες των άλλων. Όλοι τους, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη «φυλακή του εαυτού τους», πλάθουν έναν δικό τους φανταστικό κόσμο, ένα μυθικό παρελθόν, ένα ψεύτικο παρόν, φοράνε μια μάσκα και προσπαθούν να κάνουν και τους άλλους να την πιστέψουν. Όταν στη ζωή τους εμφανιστεί ο Τζιμ, υποψήφιος γαμπρός για τη Λάουρα, ο εύθραυστος γυάλινος κόσμος τους καταρρέει.

Το πρώτο σπουδαίο δράμα του Τένεσι Ουίλιαμς και αυτό που αντικατοπτρίζει περισσότερο από κάθε άλλο, πτυχές της αληθινής ζωής του συγγραφέα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στέλλα Καζάζη, Ελένη Μαβίδου, Θανάσης Ρέστας, Κωνσταντίνος Λιάρος.

Παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 19.00.

Αναλόγως των συνθηκών, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας θα συνεχίσει και με άλλες δράσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.