Δήμος Δράμας: Φυσικοθεραπείες μόνο για τους εμβολιασμένους-μέλη των ΚΑΠΗ

Μπορεί να περιμέναμε ότι με το εμβόλιο θα ανακτούσαμε την Ελευθερία μας και θα επιστρέφαμε στην Κανονικότητα, τούτο όμως φαντάζει μακρινό όνειρο. Καθημερινά τα μέτρα που ανακοινώνονται και εφαρμόζονται δείχνουν, ότι ο δρόμος θα είναι μακρύς. Και ίσως ποτέ ο ίδιος για όλους. Ήδη Εμβολιασμένοι και μη Εμβολιασμένοι έχουν διαχωριστεί από την πολιτεία και ο ερχόμενος Σεπτέμβριος θα καταγράψει μία πρωτοφανή κατάσταση. Ξεκινά με τις αναστολές εργασίας  ουσιαστικά  με την εφαρμογή της απόφασης για τις (έμμεσες) απολύσεις, συνεχίζεται  με την υποχρέωση των τεστ, που θα αυξήσουν το κόστος ζωής των χαμηλόμισθων,  τον διαχωρισμό των πελατών στους χώρους εστίασης. και μέχρι τότε κανείς δεν γνωρίζει τι νέα μέτρα θα υπάρξουν.

Ασαφής είναι η εικόνα και στις κοινωνικές δημοτικές δομές όπως είναι τα ΚΑΠΗ για το πώς θα λειτουργήσουν με δεδομένη την επιφύλαξη κάποιων εκ του προσωπικού να εμβολιστούν.

Σαφής όμως είναι η ανακοίνωση από την Δημοτική Αρχή Δράμας σύμφωνα με την οποία ανεμβολίαστοι – μέλη των ΚΑΠΗ δεν έχουν πρόσβαση στην φυσιοθεραπεία!!!

«Σας ενημερώνουμε ότι οι υπηρεσίες φυσικοθεραπείας για τα μέλη των ΚΑΠΗ Δήμου Δράμας που είναι πλήρως εμβολιασμένα και έχουν παρέλθει και οι 14ημέρες μετά τον Β΄ εμβολιασμό,ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης (ισχύει για ένα εξάμηνο), παρέχονται κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 2521048023(εσωτερικό 2)στον χώρο του Κ.Η.Φ.Η.»

Η ανακοίνωση αφορά αποκλειστικά και μόνο τους εμβολιασμένους.

Σημειώνεται ότι από τις 23 Αυγούστου ανεστάλη η λειτουργία των ΚΑΠΗ έως ότου εμβολιαστεί το προσωπικό, οπότε -και μόνον τότε- θα ανασταλεί η σχετική απόφαση.