
Η στήριξη που προσέφερε η Ελλάδα, μέσω του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγουν, Κασέμ Σολεϊμανί, έχει προκαλέσει τη διμαρτυρία του Ιράν, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ και στηρίζουμε αυτήν την απόφαση» είχε τονίσει ο Πρωθυπουργός, με την πρεσβεία του Ιράν να στέλνει διάβημα διαμαρτυρίας στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, o Νίκος Δένδιας κλήθηκε να σχολιάσει ρεπορτάζ του σταθμού που αποκάλυψε ότι υπήρξε διάβημα από την Πρεσβεία του Ιράν για τη στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού σε σχέση με τη δολοφονία του Σολεϊμανί. Στην απάντησή του ο υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε τις πληροφορίες:
«Μάλιστα, υπήρξε διαμαρτυρία από την πλευρά του Ιράν, δεν έχω δει το κείμενο και θα έχω νομίζω σε λίγη ώρα τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, ο οποίος ζήτησε να μου μιλήσει. Τον ξέρω τον κ. Zarif, έχουμε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη, είναι ένας ιδιαιτέρως ευφυής άνθρωπος, καταλαβαίνει ποια είναι η ευρύτερη ελληνική τοποθέτηση, καταλαβαίνουμε εμείς γιατί το Ιράν θέλει σε αυτή τη συγκυρία να μας θέσει τα θέματα με τον τρόπο που αυτό τα βλέπει, θα δούμε τι έχει να μου πει. Με χαρά πάντως θα τον ακούσω.»
πηγή thepressproject.gr








