Χρήστος Κυριακίδης: H Αντιπολίτευση καταψήφισε την αγορά κάδων- Λέει ψέματα ο Αντιδήμαρχος απαντά η «πόλη+ζωή»

Οριακά και μάλιστα με την ψήφο του προέδρου πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας η αγορά κάδων απορριμμάτων καθώς όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (απουσίαζε ο Στέργιος Ηλιόπουλος) καταψήφισαν το θέμα. Με μία μακροσκελή ανακοίνωση ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Χρήστος Κυριακίδης επιτέθηκε – εστιάζοντας – στην μείζονα παράταξη «πόλη+ζωή» αλλά και στο Project 2020 αναφέροντας μεταξύ άλλων.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας στις  28.06.2021, με λύπη μου και φοβερή έκπληξη  παρακολούθησα τις 2 παρατάξεις της αντιπολίτευσης , Πόλη και Ζωή του Κυριάκου Χαρακίδη και Project 2020 του Αλέξανδρου Τσιαμπούση να καταψηφίζουν τον κωδικό της πίστωσης χρημάτων για την προμήθεια κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου μας που είχαμε εισαγάγει προς ψήφιση»….…  «Σε ένα δίκτυο 2200 πράσινων  και 1200 μπλε κάδων τα προβλήματα είναι υπαρκτά και η αναγκαιότητα για αντικαταστάσεις παλιών και κατεστραμμένων κάδων παραμένει έντονη και απασχολεί καθημερινά εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες συνδημοτών μας. Στο πλαίσιο αυτό και γνωρίζοντας πλήρως  την αναγκαιότητα ως Δημοτική αρχή, ως Αντιδήμαρχος καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας αλλά και ως υπηρεσία προβήκαμε στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού για την προμήθεια νέων κάδων του ποσού τον 50.000€ για την άμεση λύση των σοβαρών προβλημάτων, που αφορούν τους κάδους. Οι επικεφαλής και όλοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι  των αντιπολιτεύσεων Πόλη  και Ζωή  και Project 2020, που παραβρέθηκαν  στη  χθεσινή συνεδρίαση, καταψήφισαν την πίστωση των χρημάτων για την προμήθεια των κάδων»…. «Επισημαίνω πως οι παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση του κ. Μήτρου και η Προοπτική για τη Δράμα του κ. Καλαϊδόπουλου καταψήφισαν επίσης στο σύνολο την αναμόρφωση του προϋπολογισμού»… «Και αναρωτιέμαι : Δεν είναι αντιληπτό από τις αντιπολιτεύσεις το σοβαρό πρόβλημα των κατεστραμμένων κάδων του Δήμου μας; Δεν κρίνουν ως πρώτιστη αναγκαιότητα την διασφάλιση της δημόσιας υγείας των συνδημοτών μας; Κάνουμε αντιπολίτευση εις βάρος των συνδημοτών μας»…

«Πόλη+Ζωή» : Ψεύδεται ο Αντιδήμαρχος

Απάντηση στους ισχυρισμούς του Χ.Κυριακίδη έδωσε η πόλη+ζωή λέγοντας:

«Ο αντιδήμαρχος λέει ψέματα, διότι η αντίρρηση δεν ήταν για την προμήθεια των κάδων και το δηλώσαμε. Είμαστε αντίθετοι στην αφαίρεση του ποσού των 50.000 € από το κονδύλιο που όλοι ομόφωνα ψηφίσαμε για την αγορά του στρατοπέδου Ανδρικάκη. Από εκεί αφαιρείται το ποσό για να αγοραστούν οι κάδοι και σε αυτό διαφωνούμε.

Όσον αφορά την ουσία του θέματος, μια ελάχιστα ικανή διοίκηση προγραμματίζει την προμήθεια κάδων απορριμμάτων κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού και δεν ψάχνει τα χρήματα για την προμήθεια στη μέση της χρονιάς.»