Από την Σαουδική Αραβία στον…. Βώλακα

Εδώ και αρκετά χρόνια ο Βώλακας συγκαταλέγεται στους προορισμούς για την προετοιμασία αθλητικών ομάδων από την Ελλάδα, ενώ φαίνεται ότι και διεθνείς ομάδες αρχίζουν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον, όπως ομάδες από την Σαουδική Αραβία.

Επιχειρηματίες , που επένδυσαν στο χωριό με αφορμή το Χιονοδρομικού Κέντρο του Φαλακρού, βλέποντας εγκαίρως το μέλλον του Χιονοδρομικού, στράφηκαν σε άλλους τομείς, όπως οι θεματικές εκδρομές-διακοπές και η προετοιμασία αθλητικών ομάδων.

Έτσι ο Βώλακας  τα τελευταία χρόνια υποδέχεται κάθε καλοκαίρι ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, TaeKwonDo. Τελευταία φαίνεται να ανοίγουν οι ορίζοντες αλλά και οι προοπτικές ανάπτυξης καθώς υπάρχει ενδιαφέρον και από ομάδες εκτός συνόρων όπως   της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας και έφορο δημοσίων σχέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Άγγελο Καλλία, η κινητικότητα για την περιοχή του Βώλακα από ομάδες της Σαουδικής Αραβίας είχε ξεκινήσει λίγο πριν ενσκήψει ο κορωνοϊός.

Ωστόσο όσο αυξάνεται το ενδιαφέρον για τον αθλητικό τουρισμό θα έπρεπε να επεκτείνονται αντίστοιχα και οι υποδομές.

«Δυστυχώς η αδράνεια για περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού κέντρου και τα συνεχή θέματα που εμφανίζονται λειτουργούν ανασταλτικά ώστε να επιτευχθεί και φέτος συμφωνία ώστε να δούμε και ομάδες από το εξωτερικό στη περιοχή.» σημειώνει ο κ.Καλλίας

Την ανάγκη για βελτίωση η δημιουργία των υποδομών δεν φαίνεται να την αντιλαμβάνεται η τοπική αυτοδιοίκηση και αυτό παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις για τόνωση και ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή.

Παρόλα αυτά οι επιχειρηματίες της περιοχής δηλώνουν αισιόδοξοι για τη πορεία των συζητήσεων και ευελπιστούν να κατορθώσουν να έρθουν σε συμφωνία γεγονός που θα βοηθήσει τόσο την αυτοδιοίκηση όσο και  τη περιοχή να αντιληφθούν τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που προκύπτουν από την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.