Άνοιξε η εφαρμογή για τις τροποποιητικές ΕΝΦΙΑ

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2019 από τους φορολογούμενους μέσω της ηλεκτρονικής πύλης.

Μέσω της πλατφόρμας θα μπορούν να διορθώσουν τυχόν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους που έχουν αντίκτυπο στο λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.

Οι τροποποιητικές θα είναι διαθέσιμες μέσω της εφαρμογής «Ε9 Περιουσιολόγιο» που βρίσκεται στο λογαριασμό κάθε φορολογούμενου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr.

Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, αποτυπώνει ό,τι ακριβώς έχει δηλώσει ο κάθε φορολογούμενος στο Ε9 για τα ακίνητά του που σημαίνει πως όποια λάθη έχει εντοπίσει μπορεί να τα διορθώσει με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9.

Να σημειωθεί πως η υποβολή των διορθωτικών αυτών δηλώσεων δεν συνεπάγεται επιβάρυνσή τους με πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής των 100 ευρώ, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η ένταξη των περιοχών των ακινήτων τους στο Κτηματολόγιο.

Tags: