Αναβρασμός στην ΕΜΑΚ-Τα εμβόλια «έδιωξαν» από τις θέσεις τους 54 άτομα

Σε μια πρωτόγνωρη για τα διοικητικά και συνταγματικά δεδομένα της χώρας προσχώρησε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής εκδίδοντας διαταγή απομάκρυνσης 54 πυροσβεστών από τις 8 ΕΜΑΚ της χώρας. Πρόκειται για μια απόφαση η οποία προφανώς θα οδηγήσει σε μαζικές προσφυγές τόσο στα ελληνικά όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, δεδομένου ότι βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρόνοιες του Συντάγματος αλλά και με τις αποφάσεις περί μη διακρίσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ.

Από τους 54 πυροσβέστες που απομακρύνονται από τις ΕΜΑΚ, οι 19 προέρχονται από την ΕΜΑΚ της Αθήνας, η οποία αριθμεί 100 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr  η απόφαση αυτή αναμένεται να προσβληθεί νομικά και μάλιστα άμεσα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος Α.Πεlώνη είπε:

«Θυμίζω ότι η πρώτη απόφαση που εκδόθηκε για  υποχρεωτικό εμβολιασμό ήταν αυτή των ανδρών της ΕΜΑΚ. Είχαν δοθεί συγκεκριμένες προθεσμίες και για την πρώτη δόση και για την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου. Η σχετική απόφαση προέβλεπε ότι δεν μπορεί να είναι σε αυτή την ειδική Ομάδα όποιος δεν ολοκληρώνει τον εμβολιασμό του. Θυμίζω ότι υπήρξε και απόφαση του ΣτΕ σε σχετική προσφυγή που έγινε για να ακυρωθεί η

υποχρεωτικότητα. Πρόκειται για μια  κρίσιμη Υπηρεσία για την αντιμετώπιση καταστροφών. Και προφανώς, πρέπει να στηρίζεται στην πλήρη διαθεσιμότητα του προσωπικού που υπηρετεί, η οποία μπορεί να διαταραχθεί σοβαρά, αν αρρωστήσουν οι μισοί από κορονοϊό και δεν μπορούν να ανταποκριθούν.»