ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική Στάση Εργασίας στο Δημόσιο

Πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου από τις 11πμ έως την λήξη του ωραρίου, αντιδρώντας στις αλλαγές που φέρνει το Νοσμοσχέδιο, το οποίο απορρίπτουν οι συνδικαλιστές αποδέχεται όμως η “αγορά” , η οποία συχνά πλήττεται από τον τρόπο που οργανώνονται και πραγματοποιούνται οι πορείες διαμαρτυρίας με αλλεπάλληλες οικονομικές ζημιές. Η ΑΔΕΔΥ ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι:

“Το Νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις- λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο». Το Νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις- λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο».
• Το Νομοσχέδιο έρχεται να επιβάλει τους όρους, τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση. Χώροι Συγκέντρωσης δεν μπορεί να είναι Δημόσιες υπηρεσίες και Υπουργεία. Επίσης μπορούν να γενικεύονται οι απαγορεύσεις όταν πραγματοποιούνται Συγκεντρώσεις χωρίς γνωστοποίηση στις αρχές ή αν δεν «συμμορφώνονται» οι διαδηλωτές στους περιορισμούς. Το Νομοσχέδιο «επιτρέπει» Συγκεντρώσεις μόνο για γεγονότα «κοινωνικής”

Και το Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείοo  Δράμας και αυτό των ιδιωτικών υπαλλήλων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 8μμ στην πλατεία Ελευθερίας προκειμένου:

► Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της ΝΔ για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

► Να καταργηθούν όλοι οι αντιδημοκρατικοί νόμοι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το χτύπημα της απεργίας, την απαγόρευση των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς και την επιστράτευση των απεργών.