ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθεί η δίωξη σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Α.Ρέτζιου – Ανακοίνωση Απεργίας

Καταγγείλουμε την παραπομπή σε δίκη, στις 28/11/2022, της συναδέλφισσας Α. Ρέτζιου, προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), κατηγορούμενης για παραβίαση του νόμου 4703/2020 (νόμου “Χρυσοχοΐδη”) για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γιατί “αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών”, όπως αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη με βάση τον παραπάνω νόμο και αφορά τη συμμετοχή της συναδέλφισσας σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 24/9/2020, που οργανώθηκε από την  ΟΕΝΓΕ και πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία με αίτημα την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων ενίσχυσης των δημόσιου συστήματος υγείας και συνολικά για την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών από την επιδημία.

Aντί να «απολογείται» η κυβέρνηση της ΝΔ, για τις τεράστιες ευθύνες της για τη «διαχείριση» της επιδημίας, που είχαν τραγικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία, παραπέμπουν σε δίκη τη συναδέλφισσα που πρωτοστατεί στους αγώνες για την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών.

Η παραπομπή σε δίκη της συναδέλφισσας  γίνεται σε μια περίοδο που, στο πλαίσιο της προσπάθειας να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου» και να προχωρήσει ανεμπόδιστη η εφαρμογή του «νέου ΕΣΥ»,  πληθαίνουν οι διώξεις και οι απειλές σε βάρος υγειονομικών, που αποκαλύπτουν τις ελλείψεις στις δημόσιες μονάδες υγείας και συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις για την προστασία της υγείας όλων των λαϊκών οικογενειών.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος της συναδέλφισσας Α. Ρέτζιου.

Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούμαστε. Συνεχίζουμε τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή. Δίνουμε μαζική απάντηση με την Πανεργατική Απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Κάλεσμα από το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας

“Καλούμε όλα τα Σωματεία Εργαζομένων του Νομού σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα να καταδικάσουμε την παραπομπή σε δίκης και να απαιτήσουμε να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος της συναδέλφισσας Α. Ρέτζιου.

Η καλύτερη, όμως, απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό είναι η συσπείρωση στα σωματεία μας και η οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

Στην κατεύθυνση, αυτή την ημέρα της Πανεργατικής Απεργίας στις 9 Νοεμβρίου, να «νεκρώσουμε» τους χώρους δουλειάς – στις μονάδες υγείας να μείνει μόνο το προσωπικό ασφαλείας – να φτάσει παντού το μήνυμα:

«Δε σκύβουμε το κεφάλι, δεν προσαρμοζόμαστε στη φτώχεια, Αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας, για το δίκιο μας».