Α. Νικολαϊδης: Εκτός τόπου και χρόνου το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Εκτός τόπου και χρόνου το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απάντησε σε ερωτήσεις του Βουλευτή Α. Νικολαΐδη για σύνδεση της Δράμας με τη Βουλγαρία, μέσω οδικού άξονα ταχείας κυκλοφορίας, με στοιχεία για τον οδικό άξονα Δράμα – Αμφίπολη!!! σύμφωνα με το δελτίο τύπου από το γραφείο του βουλευτή Δράμας.

Πλήρης άγνοια από την κυβερνητική πλευρά για σημαντικά ζητήματα της Δράμας διαπιστώθηκε για δεύτερη φορά σε χρονικό διάστημα μόλις λίγων ημερών μέσα από τις απαντήσεις που δόθηκαν από τα αρμόδια Υπουργεία σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κ. Αναστάσιου Νικολαΐδη.

Μετά τη μνημειώδη απάντηση του Υπουργείου Υγείας ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας λειτουργεί Μονάδα Χημειοθεραπείας, η οποία μάλιστα τον περασμένο Μάρτιο είχε 79% ποσοστό κάλυψης κλινών, η νέα κυβερνητική κοροϊδία προς τους πολίτες της Δράμας αφορά τη σύνδεση της Δράμας με τη Βουλγαρία μέσω οδικού άξονα ταχείας κυκλοφορίας, καθώς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ευρισκόμενο εκτός τόπου και χρόνου, θεωρεί ότι οι Δραμινές και οι Δραμινοί έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στα σύνορα μέσω του οδικού άξονα Δράμα- Αμφίπολη!!!

Για τη σύνδεση της Δράμας με τη Βουλγαρία με οδικό άξονα ταχείας κυκλοφορίας και τη δημιουργία συνοριακού σταθμού υψηλών προδιαγραφών στην Εξοχή Κ. Νευροκοπίου, ο κ. Νικολαΐδης προχώρησε στην κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα στις 16 Απριλίου 2024. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη ερώτηση για τη διασύνδεση της Π.Ε. Δράμας με τη Βουλγαρία, τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη με οδικό άξονα ταχείας κυκλοφορίας, στις 19 Μαρτίου 2024.

Απαντώντας και στις δύο ερωτήσεις, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφέρεται στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του οδικού άξονα Δράμα – Αμφίπολη. Μάλιστα, το χρονοδιάγραμμα που παρατίθεται για κρίσιμες ημερομηνίες υλοποίησης του έργου είναι διαφορετικό από αυτό που είχε αναφέρει ο Υπουργός κ. Σταϊκούρας κατά την πρόσφατη προεκλογική επίσκεψή του στη Δράμα, επιτείνοντας ακόμη περισσότερο την κοροϊδία προς τους πολίτες.

Βέβαια, θα πρέπει να εξηγηθεί καταλλήλως από την κυβέρνηση της Ν.Δ. σε κάθε Δραμινή και σε κάθε Δραμινό με ποιον τρόπο ακριβώς η υλοποίηση του οδικού άξονα Δράμα – Αμφίπολη θα επιλύσει το σημαντικό ζήτημα της διασύνδεσης της Δράμας με την Εξοχή και τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα με έναν οδικό άξονα ασφαλή και ταχείας κυκλοφορίας.

Όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τη Δράμα και τα προβλήματά της, δεν γίνεται να μη γνωρίζουν ότι ο οδικός άξονας που συνδέει την πρωτεύουσα του Νομού Δράμας με το Κ. Νευροκόπι και εν συνεχεία με τα σύνορα είναι κατασκευασμένος εδώ και δεκαετίες, επικίνδυνος σε πολλά σημεία, με πολλές και συνεχόμενες στροφές και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει την ταχεία μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων.