7ος φωτογραφικός διαγωνισμός AμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ με θέμα το νερό

H Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΥΚΛΩΨ, έχοντας ως έναν από τους ιδρυτικούς της σκοπούς την ανάδειξη της φωτογραφικής τέχνης, προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα «Νερό».

Ο 7ος φωτογραφικός διαγωνισμός AμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ έχει ως θέμα το νερό, καθώς αποτελεί την κύρια πηγή ζωής και πολιτισμού στον πλανήτη μας. Η ανθρώπινη ύπαρξη συνδέεται από τα προϊστορικά χρόνια άρρηκτα με το νερό, καθώς αποτελεί ζωτικό στοιχείο για την καθημερινή επιβίωση του ανθρώπου και κατ’ επέκταση για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξή του. Από τα αρχαία χρόνια, οι θάλασσες και τα ποτάμια αποτελούν σημαντικές εμπορικές διαύλους, συνδέοντας χώρες και πολιτισμούς. Το νερό όμως ως δύναμη της φύσης, όχι μόνο εμπεριέχει το καλό και τη ζωή, αλλά μπορεί να γίνει και φορέας κακού προκαλώντας με την υπερβολική παρουσία του πλημμύρες και τρικυμίες, ή με την απουσία του λειψυδρία και ξηρασία. Επίσης, οι χρήσεις του νερού αποτελούν στοιχείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς αφορούν πολλές ανθρώπινες δραστηριότητες, από τη γεωργία έως τη βιομηχανία και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Σκοπός του 7ου φωτογραφικού διαγωνισμού της AμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ είναι να αναδειχθούν όλες οι διαφορετικές μορφές και εκφάνσεις του νερού, είτε φυσικές ως ποτάμι, λίμνη, νερόλακκος, έλος, πηγή, θάλασσα, αλλά και ως υδρατμός, σταγόνα, βροχή, χιόνι, πάγος, είτε τεχνητές ως στέρνες, δεξαμενές, πηγάδια, βρύσες, φράγματα, τεχνητές λίμνες, αλλά και η σημασία και αξία του ως ζωτικού πόρου για κάθε μορφή ζωής στον πλανήτη μας. Αφήστε το νερό να καθοδηγήσει τη δημιουργικότητά σας καθώς εξερευνάτε τις ποικίλες πτυχές του, από τους ήρεμους ψιθύρους του μέχρι τους ζωηρούς βρυχηθμούς του, και από τα βάθη κάτω μέχρι τις αντανακλάσεις πάνω από το νερό, τονίζοντας την κοινωνική και οικολογική διάσταση που κρύβει μέσα του.

Γενικοί όροι συμμετοχής

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και ελεύθερη σε όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Εξαιρούνται τα μέλη του Δ.Σ. και των Επιτροπών της ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ, της Οργανωτικής και της Κριτικής Επιτροπής και συγγενείς α’ βαθμού των παραπάνω.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή από μέρους των διαγωνιζόμενων όλων των όρων της προκήρυξης και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί λόγο αποκλεισμού.

Οι φωτογράφοι πρέπει να είναι οι γνήσιοι δημιουργοί του φωτογραφικού υλικού που θα υποβάλουν ως συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Λεπτομέρειες για την συμμετοχή ΕΔΩ

Ως επίσημη λήξη υποβολής συμμετοχών ορίζεται η Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024.

Οι συμμετοχές [σε ψηφιακή μορφή (.jpg)] θα μπορούν να υποβάλλονται έως και την 31 Ιουλίου 2024 με αποστολή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: cyclops.amke@gmail.com.

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έως την 31η Αυγούστου 2024.

Πληροφορίες

Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στην Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: cyclops.amke@gmail.com