6 δρώμενα της Π.Ε Δράμας στο “κατώφλι” της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Την Πέμπτη 11 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δράμας των 4 Συλλόγων που υ-πέγραψαν σχετικό μνημόνιο με κύριο συνδετικό στοιχείο την ένταξη στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΕΑΠΚ) έξι δρώμενων που τελούνται από τους εν λόγω συλλόγους στο Νομό Δράμας.
Έχει δρομολογηθεί η διοργάνωση Συνεδρίου – Συμποσίου το φθινόπωρο, με κύριο στόχο την επιστημονική τεκμηρίωση των ενταγμένων στοιχείων στο ΕΕΑΠΚ, τη συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων που υλοποιούν τα δρώμενα, τη συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα, την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος του Νομού Δράμας και την ένταξη σε υπερτοπικά δίκτυα. Στη διοργάνωση θα κληθούν να συμμετέχουν και εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού που συντονίζει την όλη προσπάθεια της δικτύωσης σε επίπεδο χώρας.
Οι 4 Σύλλογοι που απαρτίζουν το συνεργατικό σχήμα είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλής Βρύσης, ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου, ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Μο-ναστηρακίου και ο Ιππικός Σύλλογος Δοξάτου «Φίλιπποι».