1ο Βραβείο στον 2o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next για το 3ο Λύκειο Κομοτηνής

Μία ομάδα μαθητών από την Κομοτηνή αναδείχθηκε νικήτρια στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next του Ιδρύματος Vodafone ο οποίος, παρά την πανδημία, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από όλη την Ελλάδα.

Με όχημα την ψηφιακή πλατφόρμα  της vodafone η ομάδα «LAB Web» του  3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, αποτελούμενη από τους μαθητές Βασίλειο ΕυτυχιάκοΛέανδρο Κουρτίδη και Άγγελο Μιχαήλ Χουβαρδά, δημιούργησαν – υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους Ανδρονίκης Βερρή – το σύστημα πληροφόρησης και άμεσης ειδοποίησης αναγκών αιμοδοσίας “e-Αιμοδότες” και κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Οι ανάγκες αιμοδοσίας στην πόλη τους ήταν και ο λόγος που οδήγησε τους μαθητές της Κομοτηνής στη δημιουργία του πληροφοριακού συστήματος και της αντίστοιχης android εφαρμογής e-Αιμοδότες”, με στόχο την κινητοποίηση των συμπολιτών τους, ώστε να συμμετάσχουν σε εθελοντικές δράσεις, όπως η αιμοδοσία, η αιμοπεταλιοαφαίρεση και η δωρεά μυελού των οστών.

Το ολοκληρωμένο σύστημα πληροφόρησης και άμεσης ειδοποίησης αναγκών αιμοδοσίας “e-Αιμοδότες”, δημιουργήθηκε για να δώσει λύση στην ανάγκη για συστηματική και έγκαιρη προσφορά αίματος και αποτελείται από 3 μέρη: τη διαδικτυακή εφαρμογή για την πληροφόρηση και την άμεση ενημέρωση των χρηστών, το πληροφοριακό σύστημα για τον αρμόδιο υπάλληλο του τμήματος αιμοδοσίας που  καταγράφει τις τρέχουσες ανάγκες σε αίμα και τις προγραμματισμένες αιμοδοσίες, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, καθώς και την android εφαρμογή για φορητές συσκευές για την έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών ακόμα και σε έκτακτες ανάγκες για προσφορά αίματος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η καθηγήτρια κ. Α.Βερρή είπε«Στόχος του e-Αιμοδότες είναι να ενημερώνει και να ενθαρρύνει τους δημότες της πόλη μας να συμμετέχουν ενεργά σε εθελοντικές δράσεις, όπως η αιμοδοσία, η δωρεά μυελού των οστών, η προσφορά αιμοπεταλίων. Για να προσθέσει ότι είναι «Μια ιδέα που ενημερώνει και ενθαρρύνει τους πολίτες για την προσφορά αίματος σε ό,τι αφορά στην αιμοδοσία. Υπάρχει η ιστοσελίδα αλλά από χθες είναι δωρεάν και στο play store. Ο κάτοικος της περιοχής κατεβάζοντας την εφαρμογή θα βρει ό, τι πρέπει να ξέρει. Είχαμε και την υποστήριξη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.» Για να προτρέψει λέγοντας, ας το «δουν με αγάπη και ας κατεβάσουν το application, είναι «ελαφρύ», να το κατεβάσουν και να ενημερώνονται κατευθείαν στο κινητό τους όταν υπάρχει ανάγκη για αίμα ή για τις εθελοντικές εξορμήσεις που γίνονται. Έχουν άμεση ενημέρωση, ας το αγκαλιάσουν, ας το αγαπήσουν οι δημότες.