19 νέα εμβολιαστικά κέντρα στην περιφέρεια ΑΜΘ

Επιπλέον 144 εμβολιαστικά κέντρα σε δημόσιες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έχουν μπει από εχθές στη «μάχη» του εμβολιασμού σε όλη τη χώρα, όπως είχε προαναγγείλει την Δευτέρα κατά την ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών ο γγ του Υπ. Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, θα αναπτύσσονται επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα στα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, έτσι ώστε «να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τα 1.000» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από τα 144 εμβολιαστικά κέντρα, τα 60 είναι στην Αττική και συγκεκριμένα 35 στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (Αττικής) και 25 στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (Πειραιώς και Αιγαίου). Αντιστοιχούν σε 15 Κέντρα Υγείας της Αττικής, εννέα στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια και έξι στη 2η. Στην 3η Υπε (Μακεδονίας) εντάσσονται 16 εμβολιαστικά κέντρα, στην 4η (Μακεδονίας και Θράκης) 19, στην 5η (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) 16, στην 6η (Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων) 17 και στην Κρήτη, δηλαδή στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια, 16 εμβολιαστικά κέντρα.

Να σημειωθεί πως εάν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση και λάβει μήνυμα για ραντεβού, τότε για να ισχύσει το ραντεβού θα πρέπει να επιβεβαιώσει με το να απαντήσει στο sms.

‘Αρα, όσοι πολίτες προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα, θα πρέπει να έχουν επιβεβαιώσει το ραντεβού που τους έχει σταλεί μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

Αν ο πολίτης δεν επιβεβαιώσει ή δεν αποδεχθεί το ραντεβού, δεν χάνει τη σειρά του και μπορεί να κλείσει ραντεβού, είτε μέσω της πλατφόρμας, είτε στο φαρμακείο της γειτονιάς ή στο ΚΕΠ.