Σύνδεση Δράμας με εγνατία oδό – Δελτίο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δράμας

egnatia odosΗ απομόνωση της περιοχής μας από την Εγνατία Οδό παίρνει τέλος! Ένα έργο ζωτικότατης σημασίας για την περιοχή μας, επιτέλους δρομολογήθηκε. Με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων Χρ. Σπίρτζη η σύνδεση της Δράμας με τον Άξονα της Εγνατίας Οδού θα γίνει ανατολικά μεν μέσω της υφιστάμενης Εθνικής Οδού 12 προς Καβάλα, δυτικά δε με χρήση των κατά σειρά υφισταμένων οδών 12 & 59 προς Αμφίπολη.
Ήδη εκπονούνται μελέτες, ώστε αυτές οι οδοί να αποκτήσουν χαρακτηριστικά αυτοκινητοδρόμου.
Η σύνδεση προς Αμφίπολη, λόγω της προχωρημένης ωριμότητας των μελετών, τίθεται ως άμεση προτεραιότητα και τον Φεβρουάριο 2016 θα υποβληθεί πρόταση για χρηματοδότηση, ύψους 0,4 δις, με ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ, ΣΕΣ 2014-2020 & στο Εθνικό Πρόγραμμα Περιβάλλον-Μεταφορές.
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δράμας, έχοντας πικρή εμπειρία από τις παλινωδίες των προηγούμενων κυβερνήσεων, θα παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη του έργου, που αποτελεί τομή για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας & αποτελεί πλέον ευθύνη της Κυβέρνησης της Αριστεράς. Και θα συνεχίσει την προσπάθεια ώστε στο αμέσως επόμενο στάδιο και η ανατολική οδός προς Καβάλα να αποκτήσει χαρακτηριστικά αυτοκινητοδρόμου, σύμφωνα με τα παραπάνω, τα οποία αποτελούν πολιτική και ηθική δέσμευση της Πολιτείας. Η διπλή σύνδεση με την Εγνατία σπάει την πολυετή απομόνωση της περιοχής μας & σηματοδοτεί την επόμενη μέρα!

Το Γρ. Τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δράμας