Ξεκίνησε η κάθοδος των τρακτέρ – από Μακεδονία και Θεσσαλία – στην Αθήνα

Στα διόδια των Αφιδνών, στις 10:00 το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου, έχει δοθεί το «ραντεβού» των αγροτών από όλη τη χώρα, προκειμένου να οργανωθούν και να οδηγήσει στη συνέχεια η αστυνομία τα τρακτέρ αλλά και τις νταλίκες  που θα μεταφέρουν τρακτέρ, στην πλατεία Συντάγματος.

Οι αγρότες σχεδιάζουν να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην πάνω και την κάτω πλατεία Συντάγματος και αναμένεται να παραμείνουν στο σημείο μέχρι περίπου τις 8:00-10:00 το πρωί της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια θα αποχωρήσουν για τους τόπους κατοικίας τους. Τη νύχτα θα κοιμηθούν μέσα στα τρακτέρ, ενώ δεν αποκλείεται να στήσουν και σκηνές.

Κομβόι με τρακτέρ στην ΠΑΘΕ

Ειδικότερα και όπως αναφέρει ο κ. Τσιλούλης, αγρότες από τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία περιοχές της Αττικής αλλά ακόμα και από τη Θεσσαλία θα φτάσουν κομβόι με τα τρακτέρ τους στα διόδια των Αφιδνών μέσω της ΠΑΘΕ. Ήδη αγρότες από τον κόμβο Πλατυκάμπου ξεκίνησαν με τρακτέρ, με προορισμό το Κάστρο Βοιωτίας, προκειμένου να ενωθούν με τους εκεί συναδέλφους τους και να φτάσουν όλοι μαζί αύριο στην Αθήνα. Οι νταλίκες που θα φτάσουν στα διόδια των Αφιδνών, θα είναι φορτωμένες με τρακτέρ κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και περιοχές της Θεσσαλίας.

Από εκεί θα αναλάβει η αστυνομία να μεταφέρει τρακτέρ και νταλίκες στην πλατεία Συντάγματος, ώστε να δημιουργηθεί η μικρότερη δυνατή κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Με βάση το σχεδιασμό των αγροτών σε κάποιο σημείο της Λεωφόρου Κηφισίας οι νταλίκες θα ξεφορτώσουν τα τρακτέρώστε όλα μαζί κομβόι να φτάσουν έξω από τη Βουλή. Εκεί αναμένεται να φτάσουν γύρω στις 12:00 το μεσημέρι.

«Στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιήσουμε το συλλαλητήριό μας. Θα στηθεί μία εξέδρα και θα μιλήσουν από αυτήν εκπρόσωποι των αγροτών αλλά και πολλών φορέων, τους οποίους έχουμε καλέσει. Θέλουμε κοντά μας και τους πολίτες της Αθήνας. Να βρεθούν εκεί και να διαμαρτυρηθούν μαζί μας. Σχεδιάζουμε ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο. Μετά τις ομιλίες θα ενημερώνουμε τον κόσμο για τα αιτήματά μας. Το βράδυ θα κοιμηθούμε στην πλατεία και μέσα στα τρακτέρ μας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην Αθήνα δεν πρόκειται να συναντηθούμε με κανέναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Η κινητοποίησή μας έχει τη μορφή διαμαρτυρίας. Το πρωί της Τετάρτης θα φύγουμε από την Αθήνα, με τον ίδιο τρόπο που θα φτάσουμε εκεί», λέει στο ethnos.gr ο κ. Τσιλούλης.