Ξεκινά η συνεργασία του ΕΣΥ με ιδιωτικές κλινικές

Ξεκινά ακόμη και εντός της εβδομάδος η συνεργασία του ΕΣΥ με ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να μεταφέρονται οι ασθενείς που λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών στο δημόσιο σύστημα, νοσηλεύονται σε ράντζα. Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας  Θάνος Πλεύρης  σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο ethnos.gr, το υπουργείο υγείας  συνάπτει συμφωνία με δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές ώστε να συνεργασθούν με τρία κεντρικά Νοσοκομεία της Αττικής το Γ.Γεννηματάς, το Λαϊκό και το Αττικόν τα οποία λόγω μεγάλης κίνησης ασθενών βάζουν ράντζα ειδικά μετά από κάθε εφημερία.

Με βάση το σχέδιο, οι ιδιωτικές κλινικές θα δεσμεύουν περίπου 30 κρεβάτια η κάθε μία (συνολικά 60), ώστε έπειτα από κάθε εφημερία στο ΕΣΥ να υποδέχονται ασθενείς από τα τρία δημόσια νοσοκομεία που θα έχουν ράντζα.

Οι ιδιωτικές κλινικές θα πληρώνονται μέσω ΕΟΠΥΥ με βάση τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια χωρίς υποχρεωτικές εκπτώσεις (clawback και rebate) και οι ασθενείς να νοσηλεύονται δωρεάν.

Οι διακομιδές των ασθενών που είναι σε ράντζα θα γίνονται αμέσως μόλις τελειώνει η εφημερία στο νοσοκομείο, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία τους από πολύωρη αναμονή σε διαδρόμους.

Επέκταση της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα

Η συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές για μεταφορά ασθενών αναμένεται να επεκταθεί το επόμενο διάστημα με δεδομένο πως το κύμα των ιώσεων και της γρίπης εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί τουλάχιστον άλλους δύο μήνες.

Στο κύμα αυτό των ιώσεων αποδίδει και την αύξηση των ράντζων στα νοσοκομεία ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη συνέντευξη του στο ethnos.gr.

Στο μεταξύ όμως όπως δήλωσε ο κ.Πλεύρης θα γίνουν αλλαγές και στο σύστημα εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία ώστε να γίνεται καλύτερη κατανομή των ασθενών στο σύστημα.

πηγή ethnos.gr