Βράβευση 23 σχολικών μονάδων για το πρόγραμμα «Πάμε Ανακύκλωση»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Δράμας στο «14ο Δημοτικό Σχολείο», για τη συμμετοχή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης.
Στον προαύλιο χώρο του σχολείου, τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικά επιδαπέδια παιχνίδια και διαδραστικά εργαστήρια για τους μικρούς μαθητές με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Κατά την εκδήλωση βράβευσης, τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, παρέλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα βραβείο για τη σχολική τους μονάδα.
Υπενθυμίζουμε, πως στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» οι μαθητές από 23 σχολικές μονάδες, με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν σε τέσσερα ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες).
Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν συνολικά από περίπου 3.500 μαθητές:
• Χαρτί: 7.429 κιλά
• Πλαστικό: 1.250 κιλά
• Αλουμίνιο: 189 κιλά
• Μπαταρίες: 814 κιλά
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 74.750 πόντων επιβράβευσης.
Οι ανωτέρω σχολικές δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.
Ο Δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμσάκος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση βράβευσης, συνεχάρη τους μαθητές για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν, καθώς απέδειξαν πως η ανακύκλωση έχει γίνει πλέον μια καθημερινή συνήθεια.
Επιπλέον, ευχαρίστησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» και την East West Greece για τη συμβολή τους στην εκδήλωση βράβευσης