Τραγωδία Τεμπών: Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση από τραυματία.

Το «τοπίο» γύρω από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη έχει αρχίσει να «καθαρίζει», μετά και το πρώτο πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) που υπογραμμίζει την «ανεπαρκή εκπαίδευση» των σταθμαρχών. Την ίδια ώρα, κατατέθηκε η πρώτη μήνυση από τραυματία.

Την ανεπαρκή εκπαίδευση που «δείχνει» η ΡΑΣ στο πόρισμά της είχε παρακολουθήσει και ο σταθμάρχης που έχει συλληφθεί για το δυστύχημα.

Τι λέει η ΡΑΣ

Ανεπαρκής είναι η εκπαίδευση των σταθμαρχών από το 2021, την οποία είχε παρακολουθήσει και ο σταθμάρχης της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών  σύμφωνα με την Ρυθμιστιή Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ).

Βάσει της ανάλυσης των πρώτων στοιχείων που έχει συγκεντρώσει η Αρχή στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας για το δυστύχημα, διαπιστώνονται σοβαρές ενδείξεις παράβασης από τον Διαχειριστή Υποδομής, δηλαδή τον ΟΣΕ που σχετίζονται με το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας του.
Για το λόγο αυτό ουσιαστικά η Αρχή καλεί τον Οργανισμό να μην απασχολεί σε θέσεις κρίσιμων καθηκόντων ασφάλειας το σύνολο των υποψήφιων σταθμαρχών που μετείχαν στο συγκεκριμένο κύκλο εκπαίδευσης.
πηγή ethnos.gr