Τον Μάιο η δεύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό

Στην αποκάλυψη ότι έχει δώσει το λάκτισμα για την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού η οποία μάλιστα θα τρέξει από τον Μάιο, προέβη  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.

«Έχω ζητήσει από το υπουργείο να εκκινήσει άμεσα την διαδικασία για δεύτερη αύξηση κατώτατου που θα εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου και εκτιμώ ότι θα είναι σημαντική και πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είδαν την 1η Ιανουαρίου»

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αύριο, Παρασκευή, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας θα ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων σε κλάδους οι οποίοι επλήγησαν από αυτό που συνέβη από την Πρωτοχρονιά και μετά.

Σενάρια για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Σημειώνεται πως από την 1 Ιανουαρίου ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά το 2%, διαμορφούμενος στα 663 ευρώ μεικτά.

Σύμφωνα με τα σενάρια, είναι πιθανή μια αύξηση των κατώτατων απολαβών κατά 5%, κάτι που θα οδηγούσε το μισθό στα 696 ευρώ, πολύ κοντά στην προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ. που έκανε λόγο για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ μέσα στην τριετία.

Τα σενάρια προβλέπουν αύξηση ακόμα και 7% αν ο ρυθμός ανάπτυξης ξεπεράσει αυτό το ποσοστό. Συνεπώς η σωρευτική αύξηση δεν αποκλείεται να φτάσει το 9% ( δηλαδή 2%+ 7%) το πρώτο και το δεύτερο εξάμηνο του 2022 αντίστοιχα.