Το Πεκίνο δεν θα προσαρμόσει τα μέτρα ασφαλείας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς

Παρά τις ανησυχίες για την παραλλαγή Όμικρον, το Πεκίνο δεν θα προσαρμόσει τα μέτρα πρόληψης του Covid-19 για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες εκτός εάν υπάρχουν πολλά περιστατικά εντός του «κλειστού βρόχου», δήλωσε την Τρίτη ο Τσουν Χουάνγκ, αξιωματούχος της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων του Πεκίνου.

Η Κίνα έχει αναφέρει ορισμένα περιστατικά της παραλλαγής, καθώς μάχεται με μικρής κλίμακας επιδημίες σε αρκετές περιοχές, λιγότερο από ένα μήνα πριν από την έναρξη των Αγώνων στις 4 Φεβρουαρίου.

Η φούσκα «κλειστού βρόχου», στην οποία οι συμμετέχοντες μπορούν να φύγουν μόνο εάν εξέρχονται από τη χώρα ή περάσουν καραντίνα, ενεργοποιήθηκε νωρίτερα τον Ιανουάριο.

Οι περιορισμοί στους χώρους αγώνων στο Πεκίνο και στην Τσανγκτσιακού θα είναι πολύ αυστηρότεροι από εκείνους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το περασμένο καλοκαίρι.

Ωστόσο, οι διοργανωτές έχουν περιθώριο να κάνουν προσαρμογές στα μέτρα ελέγχου της Covid-19, εάν είναι απαραίτητο, είπε ο Χουάνγκ, σε ενημέρωση στο Πεκίνο.

Όπως και στο Τόκιο, δεν θα επιτραπεί κανένας θεατής από το εξωτερικό στους Χειμερινούς Αγώνες του Πεκίνου, και η φυσική παρουσία στους χώρους εκδηλώσεων είναι πιθανό να περιορισθεί, αν και δεν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένες ρυθμίσεις.