Το 2ο ΕΠΑΛ Δράμας συμμετέχει στο πρόγραμμα Role Models

 

 

 

Στο  πλαίσιο  του  εν  λόγω  προγράμματος  μαθητές/τριες  που  κινδυνεύουν  από  κοινωνικό αποκλεισμό λόγω καταγωγής ή κοινωνικής και οικονομικής θέσης μπορούν να εμπνευστούν από άτομα, προερχόμενα από το δικό τους κοινωνικό/οικονομικό περιβάλλον, τα οποία καλούνται να λειτουργήσουn ως θετικά πρότυπα.

 

Το 2ο ΕΠΑΛ Δράμας συμμετέχει στην υλοποίηση του πιλοτικού  προγράμματος «Role Models», το οποίο πραγματοποιείται σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του ΙΚΥ ως Εθνική Μονάδα διαχείρισης του Προγράμματος Erasmus+, με συμμετοχή συγκεκριμένων σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

 

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά τη δημιουργία ενός δικτύου ατόμων (ROLE MODELS)που μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα και να εμπνεύσουν μαθητές/νέους, οι οποίοι κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν το σχολείο λόγω καταγωγής ή κοινωνικής και οικονομικής θέσης, και κατά συνέπεια να οδηγηθούν σε κοινωνικό αποκλεισμό.

Ο ρόλος των ROLE MODELS /θετικών προτύπων στο συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα είναι να αναδείξουν το προσωπικό τους βίωμα και τον τρόπο επίτευξης των στόχων τους, παρά τις όποιες δυσκολίες συνάντησαν σε κοινωνικό- οικονομικό ή άλλο επίπεδο, ώστε να δημιουργήσουν όραμα στα παιδιά και να δώσουν έμφαση στον σημαντικό ρόλο του σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα ενθαρρύνει τη διάδραση και το διάλογο, μέσα από την απλότητα και τη διάθεση για επικοινωνία. Οι μαθητές μας πήραν συνέντευξη και γνώρισαν τέσσερις αξιόλογους συνανθρώπους μας που εθελοντικά προσφέρθηκαν να εκθέσουν τους εαυτούς τους, να παίξουν τον ρόλο του μοντέλου/θετικού προτύπου και να μοιραστούν τις προσωπικές τους ιστορίες και εμπειρίες με τρόπο που να ενισχύει την προώθηση της ποικιλομορφίας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τους καθηγητές Τσιτσόπουλο Ελευθέριο, Κανταρά Ελένη, Δουλούμη Ευπραξία και συμμετέχουν 32 μαθητές.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive