Tην ερχόμενη Κυριακή στη Δράμα ο 11ος αγώνας δρόμου “Βαλδίρκεια” 10 & 5 χλμ.

 

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Δράμας “Drama Runners” σε συνεργασία με την ΔΕΚΠΟΤΑ Δράμας και τους αθλητικούς συλλόγους κλασικού αθλητισμού της πόλης μας, ΣΚΑ Δράμας, Πολυνίκη Δράμας και Α.Ο.Δράμας και την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης προκηρύσσουν τον 11ο Αγώνα Δρόμου 10 & 5 χλμ. & 1 χιλιομέτρου για μαθητές Δημοτικών σχολείων: «Βαλδιρκεια 2017».

Ο αγώνας δρόμου της πόλης της Δράμας εις μνήμη του αθλητή και γυμναστή Ν.Βαλδίρκα αποτελεί πλέον έναν αγώνα σημείο αναφοράς τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα, λόγω και της παράλληλης διεξαγωγής του με την Ονειρούπολη Δράμας. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Δράμας στην προσπάθειά του για την καλύτερη διοργάνωση και ανάδειξη του αγώνα σε αθλητικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας, για πρώτη χρονιά φέτος εισάγει και νέο αγώνα 5 χιλιομέτρων.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

Επωνυμία: 11ος Αγώνας Δρόμου Δράμας 10-5 χλμ. & παιδικός αγώνας 1 χλμ. «Βαλδίρκεια 2017»
Ημερομηνία: Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017
Μήκος της διαδρομής: 10.000, 5000 μέτρα & 1000 μέτρα (παιδικός αγώνας)
Τόπος Διεξαγωγής: Δράμα
Ώρα έναρξης: 10:30π.μ.(παιδικός αγώνας),11:00π.μ.(10χλμ),11:15 π.μ.(5χλμ)
Εκκίνηση και Τερματισμός: Άγαλμα Νίκης, Δημοτικό Ωδείο, Νέο Δημαρχείο.
Διαδρομή: Θα ακολουθήσει πορεία «πήγαινε-έλα». Συγκεκριμένα: Η εκκίνηση δίνεται επί των οδών Πραξιτέλους και Βεργίνας, μπροστά στο άγαλμα Νίκης με κατεύθυνση ανατολικά προς την περιοχή ανάπλασης. Διασχίζουμε την οδό Χελμού και συναντούμε την οδό Φιλίππου όπου συνεχίζουμε προς το Αθλ.Κέντρο «Κραχτίδη». Στη διασταύρωση με την οδό Αγ.Όρους (άνοδος από Αίμο) στρίβουμε αριστερά και ανηφορίζουμε προς Λεωφόρο Στρατού. Στη Λεωφόρο Στρατού στρίβουμε δεξιά και κατευθυνόμαστε προς την περιφερειακή οδό. Ο αγώνας των 5 χλμ αναστρέφει στο προκαθορισμένο σημείο των 2,5 χιλιομέτρων (όπου θα καταγραφεί ηλεκτρονικά σε τάπητα χρονομέτρησης το πέρασμά τους) και επιστρέφει ακολουθώντας την ίδια διαδρομή στην αψίδα εκκίνησης-τερματισμού. Ο αγώνας των 10 χλμ. εισέρχεται στην βόρεια περιφερειακή οδό την οποία διασχίζουμε ολόκληρη προς το δυτικό άκρο της εξερχόμαστε για λίγα μέτρα στην επαρχιακή οδό Δράμας-Μοναστηρακίου μέχρι τη συμπλήρωση των 5 χλμ όπου περνούμε πάνω από τον τάπητα χρονομέτρησης για την καταγραφή του περάσματος των 5 χιλιομέτρων και αναστρέφουμε πορεία για τα υπόλοιπα 5 χλμ. Ακολουθώντας την ίδια ακριβώς πορεία αντίστροφα επιστρέφουμε για τον τερματισμό μας. Στο σύνολο της διαδρομής μας, η κίνησή μας γίνεται στα δεξιά των οδών έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ροή των αθλητών που θα συναντήσουμε να κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως και υγειονομική κάλυψη.

Ο χάρτης της διαδρομής υπάρχει στο http://www.dramarunners.gr/www/index.php

Απονομές: θα γίνουν περίπου στις 12:30.
Δικαίωμα συμμετοχής: Οι αγώνες είναι ανοιχτοί λαϊκοί αγώνες και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας (γεννημένοι το 1999 και μεγαλύτεροι). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και νεαρότεροι δρομείς με τη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους.

Στον παιδικό αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά δημοτικού (έως 12 ετών) με την εγγράφως σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων τους (Η Υπεύθυνη Δήλωση Κηδεμόνα θα παρέχεται στη γραμματεία του αγώνα μέχρι 15 λεπτά πριν την εκκίνηση, ωστόσο για αποφυγή συνωστισμού σας καλούμε να «κατεβάσετε», να εκτυπώσετε και να συμπληρώσετε τη δήλωση από το: http://www.dramarunners.gr/www/).

Διακρίσεις, Έπαθλα, Κατηγορίες : Οι κατηγορίες των συμμετεχόντων στους αγώνες 10 & 5 χλμ είναι οι παρακάτω:

Κατηγορία ανδρών – Κατηγορία Γυναικών
<=29
30-39
40-49
50-59
50+
60+
Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

Στους πρώτους νικητές–τριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν μοναδικά μαρμάρινα έπαθλα.

Στις 3 πρώτες ομάδες ανά αγώνισμα (5 & 10 χλμ) θα απονεμηθούν έπαθλα.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά) και ένα μοναδικό αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο του αγώνα.

11. Ομαδικές Συμμετοχές: Για πρώτη φορά φέτος δίνεται το δικαίωμα της ομαδικής συμμετοχής στους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων. Οι αθλητές που επιθυμούν να συμμετέχουν ως ομάδα (ελάχιστος αριθμός 5 δρομείς ανά ομάδα) δηλώνουν την ομάδα τους στη φόρμα εγγραφής Προσοχή: «Κατεβάζετε» το αρχείο excel της ομαδικής εγγραφής και συμπληρώνετε πλήρως τα στοιχεία όλων των μελών. Πληρώνετε το τίμημα συμμετοχής με μια τραπεζική κατάθεση (στις παρατηρήσεις κατάθεσης το όνομα της ομάδος ή του επικεφαλούς ομάδος). Η συμμετοχή στην ομάδα δεν αναιρεί την ατομική κατάταξη. Η επίδοση της κάθε ομάδας προκύπτει από τον Μέσο Όρο Χρόνου τουλάχιστον 5 τερματισάντων μελών της.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive