Τι απαντά το πατήρ Αντώνιος για τα περιστατικά κακοποίησης παιδιών

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο το δημοσίευμα για κακοποίηση παιδιών στη Κιβωτό του Κόσμου του πατέρα Αντώνιου.

Σε συνέντευξη του στον Alpha ανάφερε μεταξύ άλλων:

«Είμαι θλιμμένος με όλα αυτά που ακούω γιατί εμείς έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας 25 ολόκληρα χρόνια στο παιδί που είναι σε ανάγκη και κίνδυνο. Εμείς μάθαμε από ένα δημοσίευμα για την υπόθεση και δεν γνωρίζω τίποτα περισσότερο», σημείωσε αρχικά ο πατέρας Αντώνιος και πρόσθεσε:

«Εμείς φιλοξενούμε παιδιά τα οποία δεν είναι τα συνηθισμένα παιδιά που ξέρουμε. Κάποια προέρχονται από παραβατικές οικογένειες και κάποιο είναι μεγάλα σε ηλικία που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους. Δεν ήξεραν από όρια» ανέφερε και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το τραύμα της ψυχής τους δεν είναι άλλο από την απώλεια του φυσικού τους γονιού. Αυτό είναι κάτι που πολλές φορές δεν μπορούν να συγχωρέσουν σε εμάς».

Για το αγόρι που καταγγέλλει ότι κακοποιήθηκε στη δομή του Κολωνού είπε ότι «δεν ξέρω για ποιο παιδί μιλάτε, δεν γνωρίζουμε το όνομα και το επίθετό του. Έχουμε ζητήσει στοιχεία αλλά δεν τα έχουμε ακόμα λάβει. Σίγουρα σκέπτομαι με βάση τα περιστατικά».

Στη συνέχεια είπε ότι «αποκλείεται να έχουν συμβεί όλα αυτά τα περιστατικά και εμείς να μην τα έχουμε πάρει είδηση. Η Κιβωτός είναι η ζωή μου», πρόσθεσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλη η ιστορία αυτή είναι σχεδιασμένη για να συκοφαντήσει το ίδρυμα.

Για το αν έχει ξεκινήσει η ίδια η Κιβωτός κάποια εσωτερική έρευνα για να βρει ποιος βρίσκεται ίσως πίσω από την καταγγελία. «Συζητήσαμε μεταξύ μας και είμαστε όλοι σε έκπληξη» είπε και πρόσθεσε: «Δεν κάνω εγώ εξ ολοκλήρου όλη την δουλειά, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στις δομές. Όλα αυτά με εκπλήσσουν γιατί στην ουσία μένουμε μέσα στο έργο. Εννοείται ότι αν έχει γίνει κάτι από αυτά θα πρέπει να αλλάξουν όλα».