Τι απαντά η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού στο Project Δράμα 2020 για το κολυμβητήριο

Απάντηση στην παράταξη Project Δράμα 2020 αναφορικά με την «ανικανότητα» της Δημοτικής Αρχής στο θέμα του Κολυμβητηρίου δίνει η Αντιδήμαρχος Αναστασία Τόλιου με σημερινό δελτίο τύπου.

Δελτίο Τύπου

Έχοντας επιλέξει από καιρό τον δρόμο της ειλικρίνειας και της ευθύτητας απέναντι στους δραμινούς πολίτες, αισθάνομαι την υποχρέωση να αναφερθώ σε όσα διαδραματίζονται στον χώρο του κολυμβητηρίου προκειμένου να αποσαφηνισθούν όλα όσα περιγράφονται σε δημοσιεύματα και διαδικτυακά σχόλια τις τελευταίες ημέρες.

Πρέπει εξ΄αρχής να επισημάνω ότι ενώ τα προβλήματα στη δομή και τη χρήση του κολυμβητηρίου χρονίζουν ήδη από την εποχή της ανέργεσης του κτιρίου την δεκαετία του ‘80, η σημερινή δημοτική αρχή είναι η μοναδική που ανέλαβε την ευθύνη να ασχοληθεί με αυτά, να εξετάσει και να υλοποιήσει τις απαραίτητες λύσεις.

Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου ανέλαβε την πρωτοβουλία και μερίμνησε να εκπονηθεί μελέτη που αποκάλυψε για πρώτη φορά και τεκμηρίωσε επιστημονικά τις αντοχές και τα δομικά προβλήματα του κολυμβητηρίου.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο ζητήσαμε στο δημοτικό συμβούλιο στις 28 Σεπτεμβρίου την παραχώρηση χρήσης των δημοτικών ακινήτων στα αθλητικά σωματεία βασιζόμενοι στην παράταση αδειοδότησης σύμφωνα με την Υπουργική  Απόφαση  γνωρίζοντας πως θα είναι για μικρής χρονικής διάρκειας μιας και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η εκτέλεση του έργου «ενίσχυση φέροντος οργανισμού κερκίδων κλειστού κολυμβητηρίου» προϋπολογισμού 90.250.00€.

Παρ’ όλα αυτά στην πλειοψηφία τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αντιτάχθηκαν στην παραχώρηση με αρνητική ψήφο όταν τέθηκε το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σεβόμενοι τις διαδικασίες και το ανώτερο δημοκρατικό όργανο που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσαμε την αναστολή της λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

Επειδή κοιτάμε στα μάτια τους δραμινούς και τα σωματεία, κι επειδή επενδύουμε στον Αθλητισμό με έργα και όχι με λόγια διαβεβαιώνουμε πως είμαστε η δημοτική αρχή που ασχολήθηκε με τη μόνιμη και οριστική αδειοδότηση των γηπέδων εξασφαλίζοντας το ποσό του 1.127.000,00€ για τον σκοπό αυτό.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο βελτίωσης όλων των εγκαταστάσεων μας.

Επίσης άμεσα ολοκληρώνεται η δημοπράτηση για την κατασκευή́ νέου ταρτάν του δημοτικού́ στάδιού προϋπολογισμού́ 600.000€.

Αναμένουμε και ελπίζουμε να έχουμε ακόμη πιο ελπιδοφόρες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες μέσα από τις ζυμώσεις και τις συναντήσεις που κάνουμε και έχουμε προγραμματίσει προσδοκώντας ταυτόχρονα σε μια πιο ειλικρινή αντιμετώπιση των θεμάτων εκ μέρους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, προκειμένου αφενός να μην υιοθετούνται ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες, αφετέρου να οδηγήσουμε όλοι μαζί τον τοπικό Αθλητισμό στην νέα, καλύτερη εποχή του.

Αναστασία Τόλιου
Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού