Τέλος εποχής στη Σαουδική Αραβία: Οι γυναίκες έπιασαν και επίσημα το τιμόνι

Όταν το ρολόι έδειξε ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, η απαγόρευση έγινε πια παρελθόν

Μια νέα ημέρα για τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησε μόλις οι δείχτες του ρολογίου έδειξαν ένα λεπτό μετα τα μεσάνυχτα του Σαββάτου καθώς θα μπορούν πλέον και επίσημα να οδηγούν αυτοκίνητα.

Πρώτη βγήκε στους δρόμους η τηλεπαρουσιάστρια Σαμάρ Αλμογκρέν, η οποία βγήκε στους δρόμους με ένα άσπρο GMC στη γειτονιά της στο βόρειο Ριάντ.

«Ανατρίχιασα την ώρα που γύρισα τη μίζα και έβαλα μπρος τη μηχανή» δήλωσε η ίδια περιγράφοντας τις ιστορικές αυτές στιγμές. «Δεν το είχα φανταστεί ότι θα μπορούσα να οδηγήσω σε αυτή τη χώρα» πρόσθεσε.

Παρά το βασιλικό διάταγμα που ήρε την απαγόρευση υπάρχουν ακόμα αρκετοί που δεν μπορούν να συνηθίσουν στην ιδέα των γυναικών πίσω από το τιμόνι με ορισμένους, μάλιστα, να βγάζουν και τραγούδια με τίτλους όπως «Δεν θα οδηγήσεις» ή «No woman, no drive».

Η Σαουδική Αραβία ήταν μέχρι πρότινος μια χώρα στην οποία ακούγονταν απόψεις όπως αυτές του σεΐχη Σαλέχ αλ Λουαϊντάν ο οποίος το 2013 είχε υποστηρίξει ότι η οδήγηση θα μπορούσε να καταστρέψει τις ωοθήκες των γυναικών, να προκαλέσει προβλήματα στη λεκάνη τους και να οδηγήσει σε ανώμαλες γέννες.

protothema.gr

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive