Τα Οινοποιεία της Δράμας φιλοξενούν τους φίλους του κρασιού με παράλληλες εκδηλώσεις

Τελευταία μέρα σήμερα Κυριακή για την ΔραμΟινογνωσία 2024 που “ζωντάνεψε” για μία ολόκληρη εβδομάδα την Δράμα με ποικίλες εκδηλώσει και δρώμενα. Οι πολίτες έχουν άλλη μία ευκαιρία να επισκεφθούν τα οινοποιεία της περιοχής και να δοκιμάσουν η και να αγοράσουν τα περίφημα κρασιά της περιοχής. Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη (Αδριανή)

–  11:00 – 18:00 μ.μ., Ξεναγήσεις στους επισκέψιμους χώρους του Οινοποιείου ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

–  12:00 – 13:30 μ.μ., Masterclass «Παλαίωση και σωστή συντήρηση των κρασιών στο σπίτι. Βασικές αρχές σερβιρίσματος και ταιριάσματος φαγητού – κρασιού.» Κατόπιν κράτησης και για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Τιμή συμμετοχής 15€ / άτομο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν εξ’ ολοκλήρου για φιλανθρωπικό σκοπό, για τον σύλλογο «Λάμψη».

–  15:00 – 16:30  Masterclass «Τυφλή Δοκιμή επιλεγμένων κρασιών του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη». Κατόπιν κράτησης και για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Τιμή συμμετοχής 15€ / άτομο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν εξ’ ολοκλήρου για φιλανθρωπικό σκοπό, για τον σύλλογο «Λάμψη».

– 14:00 – 17:00 μ.μ.,  Live Saxophone & Piano. Ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια από Έλληνες και ξένους δημιουργούς που αγαπήσαμε, διασκευασμένα σε ύφος – swing, ρετρό αλλά και ακουστικές μπαλάντες.

ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ (ΜΙΚΡΟΧΩΡΙ)

–  11:00 – 18:00 μ.μ., Ξεναγήσεις στις υπόγειες κάβες παλαίωσης του Κτήματος.

–  13:00 – 15:00 μ.μ., το αρχείο του Κτήματος Τέχνη Οίνου αποκαλύπτεται στο οινόφιλο κοινό, επιλεγμένες σοδειές από λευκούς και ερυθρούς οίνους ταξιδεύουν στον χρόνο.

–  12:00 – 18:00 μ.μ., Ζωντανή μουσική από τους «Τhe Music Flavors» – Μάριος Μακρής, Χρήστος Τάσσιος & Άκης Γελαδάρας.

–  14:00 – 17:00  “Open kitchen”, συνταγές μαγειρικής από τον σεφ Σταύρο Βαρθαλίτη (MasterChef 4) με οίνους του Κτήματος.

–  15:00 – 18:00 μ.μ.,  “Sweet corner”, Γλυκά με οίνους του Κτήματος.

CHÂTEAU NICO LAZARIDI (ΑΓΟΡΑ)

–  11:00 – 17:30 μ.μ., Ξεναγήσεις κάθε μισή ώρα & γευστικές δοκιμές.

– 12:00 & 15:00  *Premium Experience / Μύηση στο γευστικό ταίριασμα επιλεγμένων οίνων με μπουκιές εδεσμάτων, που επιμελήθηκε η Οινολόγος και Διευθύντρια Marketing Φεντερίκα Λαζαρίδη. (διάρκεια 1 ώρα)

–  13:30 μ.μ., *Workshop του Γιώργου Ζαρζώνη με θέμα «Η παραδοσιακή διαδικασία Bean to Bar των φυλών του Αμαζονίου & Pairing σοκολάτας – οίνου». (διάρκεια 1 ώρα)

–  14:00 – 18:00 μ.μ.,  DJ Set by Nikko Mavridis & Nathan Rudder

– 17:00 μ.μ., Σμινάριο του Γιώργου Ζαρζώνη με θέμα «Click στο οινοποιείο». Χρήσιμα tips για καλύτερες φωτογραφίες με το κινητό. (διάρκεια 1 ώρα)

ΚΤΉΜΑ ΜΑΝΩΛΕΣΆΚΗ (ΑΔΡΙΑΝΗ)

–  11:00 – 14:00 μ.μ.,Ξεναγήσεις και tasting

– 13:00 μ.μ., Κρητικό γλέντι με τον Γιώργη Σφακιανάκη

ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ (ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΙΑ)

Το Κτήμα Παυλίδη καλωσορίζει τους λάτρεις του κρασιού, ανοίγοντας τις πόρτες του από τις 11:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε τακτικά οργανωμένες ξεναγήσεις και οινογευσίες των εκλεκτών οίνων του κτήματος.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν Masterclasses με εισηγητή τον Στέφανο Κόγια DipWSET, περιορισμένων θέσεων, για τα οποία θα είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΊΟ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ (ΑΔΡΙΑΝΗ)

–  11:00 – 18:00 μ.μ., Ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές, ενώ παράλληλα θα υπάρχει έκθεση Κεραμικής του Γιώργου Σαχπάζη και έκθεση Ζωγραφικής του Βασίλη Βαφειάδη.

– 19:00 μ.μ., Cocktail Party με βάση το κρασί και τις μουσικές επιλογές του Dj Jorgio Kioris.

ΚΤΉΜΑ ΜΙΧΑΗΛΊΔΗ (ΔΟΞΑΤΟ)

Βόλτες με τα άλογα! Η μέρα είναι αφιερωμένη στους μικρούς φίλους και την βόλτα τους με άλογα μέσα στα αμπέλια!

OENOPS WINES (ΚΑΡΑΤΖΑΣ) (ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΙΑ)

– 11:00 – 18:00 μ.μ., Ξεναγήσεις και γευστική δοκιμή συνοδεία τοπικών εδεσμάτων. Κατά την διάρκεια των δύο ημερών, θα γίνεται δημιουργική απασχόληση των μικρών φίλων και live μουσική όπου θα συνθέτουν ένα ευχάριστο περιβάλλον για όλους, με πρωταγωνιστή το κρασί!

MICROWINERY EFTICHIA

–  11:00 – 18:00 μ.μ., Το οινοποιείο θα είναι ανοιχτό στα πλαίσια της Δραμοινογνωσίας και θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στους χώρους του οινοποιείου και γευστικές δοκιμές.