Τα καραβάκια των ευχών “ανοίγουν την αυλαία” των εορτών στην Δράμα

Τα καλά της “φοράει” από αύριο η Δράμα που τιμά την πολυούχο της Αγία Βαρβάρα και ανοίγει “τις πύλες” της Ονειρούπολης για άλλη μία χρονιά.

Αύριο Παραμονή εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας  και μόλις πέσει το σκοτάδι, δεκάδες -φωτισμένα ή μη- καραβάκια, θα αφεθούν στη λίμνη της πηγών της Αγίας Βαρβάρας προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους ντόπιους και στους ξένους επισκέπτες.

Μόλις αρχίσει να σουρουπώνει, μικροί και μεγάλοι «καραβοκύρηδες» από την πόλη αλλά και τις γύρω περιοχές προσέρχονται  στην λίμνη της Αγίας Βαρβάρας, κρατώντας στα χέρια τους μικρά και μεγάλα καραβάκια, έχοντας γραμμένα πάνω τους ευχές για υγεία και καλοτυχία.
Τα καραβάκια που εντυπωσιάζουν από το μέγεθος, το υλικό, τα χρώματα και τη διακόσμηση κατασκευάζονται από ξύλο ή φελιζόλ. Με το σκοτάδι τα καραβάκια θα πλεύσουν στα νερά της λίμνης, Έχοντας πάνω τους αναμμένα κεράκια, αφήνονται να πλεύσουν σ’ ένα νοερό ταξίδι ευχών και ελπίδας.

“Καραβάκια για όλα τα παιδιά”

Αξίζει να σημειωθεί ότι  η Ένωση Κυριών Δράμας στη 1 το μεσημέρι στο Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας η πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα διανείμουν χειροποίητα «καραβάκια των ευχών» σε παιδιά ωφελουμένων οικογενειών, ενώ το Σάββατο -παραμονή της εορτής- μετά την περιφορά θα γίνει διανομή του γλυκίσματος «βαρβάρα»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η αστυνομική Διεύθυνση ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης από αύριο το απόγευμα για την λιτανεία και την Κυριακή 04-12-2022.

Σάββατο 03-12-2022
– ώρες 13:00 έως 24:00΄ απαγόρευση κυκλοφορίας-στάσης-στάθμευσης οχημάτων στην
ενταύθα οδό Αγ. Βαρβάρας σε όλο το μήκος της.
– ώρες 13:00΄ έως 14:00΄ απαγόρευση στάσης-στάθμευσης και ώρες 14:00΄ έως 19:00΄ απαγόρευση κυκλοφορίας και στάσης στάθμευσης όλων των οχημάτων στην ενταύθα οδό Γ. Σταύρου, Θ. Αθανασιάδη, στην οδό 19ης Μαΐου από Καραϊσκάκη έως Αγ. Σοφίας, Εθν. Αμύνης από Ι. Δραγούμη έως πλατεία Ελευθερίας, Βεργίνας από Γ. Παπανδρέου έως πλατεία Ελευθερίας, στις περιμετρικές της πλατείας Ελευθερίας οδούς, Αγ. Σοφίας σε όλο το μήκος της, στην οδό Ελ. Βενιζέλου έως Ιερά Μητρόπολη Δράμας καθώς και στις οδούς περιμετρικά της
Ι.Μ. Δράμας.
Κυριακή 04-12-2022
– ώρες 07:00΄ έως 12:00΄ απαγόρευση στάσης-στάθμευσης οχημάτων στις οδούς περιμετρικά
της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από παράπλευρες οδούς, σύμφωνα με τη σήμανση που
θα τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό με την βοήθεια ορισθέντων τροχονόμων του Τ.Τ. Δράμας.
Οι παραβάτες της παρούσας θα διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες
διατάξεις,