Σύνορα Έβρου: Ενισχυμένα μέτρα – Αμείωτες οι ροές μεταναστών

Αμείωτες είναι οι είσοδοι παράνομων μεταναστών από τον Έβρο. Αν και τους τελευταίους μήνες τα μέσα επόπτευσης και αποτροπής έχουν αυξηθεί σε όλη την μεθόριο, οι διακινητές βρίσκουν σημεία προσπελάσιμα και «εισάγουν» μετανάστες από την Αφρική και την Ασία.

Σε καθημερινή βάση Αστυνομικοί των 5 διευθύνσεων της περιφέρειας συλλαμβάνουν τόσο στην Εγνατία όσο και σε επαρχιακούς δρόμους διακινητές που προωθούν μετανάστες. Μπορεί τον Μάρτιο του 2020 να απετράπη η μαζική είσοδος στην χώρα μερικών χιλιάδων, δεν μπορούμε όμως, όπως αποδεικνύεται ,να αποτρέψουμε την κατά μικρές ομάδες είσοδο των μεταναστών.

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (10 και 11-5-2022), σε περιοχές της Καβάλας και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, 15 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το βράδυ στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν έναν  διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι όπως προέκυψε ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 3-5-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο βράδυ, στην παρέβρια περιοχή Γεμιστής  Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα το πρωί, στην παρέβρια περιοχή Διδυμοτείχου Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.