Συνελήφθησαν 3 Διακινητές και 18 παράνομοι μετανάστες σε Έβρο και Καβάλα – Ο ρόλος του τουρκικού στρατού

Συνελήφθησαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 18 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πρώτη περίπτωση,  στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό δράστη, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο ρυμουλκούμενο του οχήματος.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία, κατευθύνθηκε στον οικισμό Λευκίμμης Έβρου και επιχείρησε να διαφύγει εγκαταλείποντας το όχημα εν κινήσει, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον αλλοδαπό οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του.

Ακολούθως, το αυτοκίνητο εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κινήθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, όπου ο δράστης τελικά το ακινητοποίησε και μαζί με τους επιβαίνοντες τράπηκαν πεζή σε φυγή.

Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον αλλοδαπό διακινητή, ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη και τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους όπως διαπιστώθηκε μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Σχέδιο “Δούρειος Ίππος” από τους Τούρκους

Οργανωμένο σχέδιο μετακίνησης παράτυπων μεταναστών από τον τουρκικό στρατό και την τουρκική στρατοχωροφυλακή έχει στηθεί το τελευταίο διάστημα στον Έβρο, σύμφωνα με δημοσίευμα του skai.gr.

Ο Τούρκοι πλέον έχουν ξεκάθαρη στρατιωτική υποστήριξη και επιχειρούν να μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες μέσω του ποταμού από την τουρκική πλευρά στην ελληνική. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ οι Τουρκοι συγκεντρώνουν μετανάστες σε στρατικοποιημένα καμπ που βρίσκονται κοντά στα σύνορα και είτε με λεωφορεία είτε ακόμα με στρατιωτικά οχήματα τους μεταφέρουν στην τουρκική πλευρά του ποταμού προκειμένου να περάσουν είτε μόνοι τους είτε με λαθροδιακινητές