Συνέδριο στο Παρανέστι του Δικτύου πόλεων με Λίμνες

Το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες», σε συνεργασία με τον Δήμο Παρανεστίου και με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου, σας προσκαλούν στο Συνέδριο με θέμα: «Κλιματική Ουδετερότητα. Από τη φιλοδοξία στην υλοποίηση. Προς τη Βιώσιμη Οικονομική Ανάπτυξη και την Κλιματική Ουδετερότητα, με οδηγό την ενέργεια και το νερό», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Παρανεστίου στις 24 & 25 Μαΐου 2024.

Σχετικά με το δίκτυο

Το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, ιδρύθηκε το έτος 2012 με πρωτοβουλία του Δήμου Δωρίδος και έδρα το Λιδωρίκι. Λειτουργεί με τη νομική μορφή της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑμΚΕ).

Διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Δωρίδος, κ. Γιώργο Καπεντζώνη.

Έχει τακτικά μέλη 38 Δήμους από την Ελλάδα και την Κύπρο, με 80 φυσικές και τεχνητές λίμνες, συνδεδεμένα μέλη Περιφέρειες, Δήμους άλλων χωρών και Πανεπιστημιακά Κέντρα.

Τακτικά μέλη του Δικτύου είναι οι Δήμοι:  Αγράφων, Αγρινίου, Αιγιαλείας, Ακτίου – Βόνιτσας, Αλεξανδρούπολης, Αμφιλοχίας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Αργιθέας, Βέροιας, Βόλβης, Γορτυνίας, Δεσκάτης, Δομοκού, Δωδώνης, Δωρίδος, Έδεσσας, Ζηρού,  Ήλιδας, Ηράκλειας, Θέρμου, Θηβαίων, Ιωαννιτών, Καλαβρύτων, Καρδίτσας,  Καρπενησίου, Λάρνακας Κύπρου, Λαμιέων, Λίμνης Πλαστήρα, Μαραθώνος, Ναυπακτίας, Νικολάου Σκουφά, Ορχομενού, Παρανεστίου, Πωγωνίου, Σερβίων, Σοφάδων, Χερσονήσου καθώς και η Κοινότητα Βορόκληνης Κύπρου