Συνεχίζονται οι συσκέψεις για την σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του ΔΠΘ και της ΠΑΜ-Θ

Με τα χρονοδιαγράμματα να τηρούνται κανονικά, είναι σε εξέλιξη οι κατά τόπου συσκέψεις στους νομούς της ΑΜ-Θ, με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης-ΔΠΘ- και την Περιφέρεια, βάσει της σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ των δύο μερών για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, μέσω της μεταφοράς της νέας γνώσης προς εφαρμογήν από τους Αγρότες.

Την Πέμπτη έλαβε χώρα η σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ροδόπης, όπου συμμετείχαν ο καθηγητής στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκριτείου, Σπύρος Κουτρούμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Βασίλης Δελησταμάτης και εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων.

Το αντικείμενο της σύμβασης θα είναι η εκπόνηση μίας μελέτης με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την βελτίωση της παραγωγής και την προώθηση των προϊόντων στις αγορές και όλα αυτά θα συνδυασθούν με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής της ΑΜ-Θ. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει 3 χρόνια την ολοκλήρωση της μελέτης, ωστόσο,  οι στόχοι της ίδρυσης και της λειτουργίας των επιδεικτικών πιλοτικών αγρών με τις καλλιέργειες της κάθε περιοχής, θα ξεκινήσουν από φέτος.

πηγή ertnews.gr